IN BEELD: De Theaterbuurt in tijden van corona

Om het coronavirus tegen te gaan wordt het openbare leven gedeeltelijk stilgelegd in België. Vanaf 12u vanmiddag gingen er nog strengere maatregelen in voegen. Den Triangel trok de straat op om dit in beeld te brengen. 

Op de Meir kan je normaal over de koppen lopen ’s middags, maar nu er een coronacrisis heerst in heel het land en heel wat winkels dicht gaan kan je er bijna elke straatsteen tellen. Opvallend was wel dat er heel wat jongeren op straat liepen nog begin deze week. Vanaf vandaag zal dat toch minder zijn door de nieuwe maatregelen die de regering heeft opgelegd. (lees verder onder foto)

Het is enorm rustig op de Meir

Het is eens iets anders. Normaal ruikt het aan de Wapper altijd naar de wafels, maar dat moet ook dicht blijven tot 3 april. (lees verder onder foto)

Het bekende wafelkraam blijft voorlopig dicht tot 3 april.

Stadsfeestzaal

Vreemd beeld in de Stadsfeestzaal. De tafels van Brasserie Antoon Van Dyck staan netjes naast elkaar. Ook heel wat lege toonbanken in de zaal.

Heel weinig winkeliers begin deze week in de Stadsfeestzaal.

ZNA Sint-Elisabeth

De bezoekers hoopten nog binnen te geraken.

Aan het ZNA Sint-Elisabeth ziekenhuis staan mensen aan de deur om binnen te mogen. Maar ziekenhuizen laten niet meer zomaar elke bezoeker binnen. Enkel ouders (of voogden) van minderjarigen die verblijven op de afdeling pediatrie, kraamzorg of neonatologie mogen binnen. Onmiddellijke naasten van mensen in kritieke of eindelevensfase en begeleiders bij noodzakelijke consultaties, onderzoeken of ingrepen mogen ook binnen.

Graanmarkt

De verbindingsweg tussen Wapper en Graanmarkt (Maria Pijpelincxstraat) is nog rustiger dan gewoonlijk. Op de Graanmarkt zelf zijn alle cafés gesloten. Maar het lijkt wel de moment om een grote kuis te houden.

Het is enorm rustig in de Maria Pijpelincsstraat.

Cafés dicht. Ondertussen werd ook gevraagd om alle terrasmeubels binnen te zetten.

Er is wel tijd voor een grote kuis.

 

By | 2020-03-18T15:28:52+01:00 maart 18th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment