“Het is ‘Coviddik kijken’ hoe dit gaat evolueren”

De Antwerpse hotelsector wordt zwaar getroffen door de huidige corona-crisis. Er wordt gezegd dat er tot 40% minder boekingen zijn, maar de verantwoordelijke van het Ibis-hotel aan het Theaterplein zegt dat we dat getal mogen verhogen naar 60 procent. “Er zal 24/7 telkens 1 personeelslid aanwezig zijn”, zegt de verantwoordelijke.

Afgelopen weekend had normaal het drum-’n-bass-evenement Rampage moeten doorgaan in het Antwerps Sportpaleis, maar door de corona-crisis werd dat evenement afgelast. Niet enkel het evenement, maar ook het Ibis-hotel Antwerpen Centrum aan het Theaterplein kende daar de negatieve gevolgen van. “Het hotel was afgelopen weekend volgeboekt dankzij Rampage. Maar we hebben zaterdag (14/03) afgesloten met een bezettingsgraad van 12%”, vertelt de verantwoordelijke van het Ibis-hotel die liever niet bij naam vernoemd wordt.

“Het hotel telt 150 hotelkamers, maar zondag waren daar nog maar 10 van in gebruik. Er komen geen reservaties meer bij, enkel annulaties.” Volgens de verantwoordelijke is er algemeen in de hotelsector nu nog maar een bezetting van 20-25 procent, wat normaal tussen de 80 en 90 procent zou moeten liggen.

Best-case scenario is dat alles weer in orde is met de verlengde mei-weekends”

De verantwoordelijke laat weten dat het momenteel heel moeilijk is om te voorspellen hoe dit verder gaat evolueren. “Het is ‘Coviddik kijken’ zoals ze zeggen. Er is een stille hoop dat tegen de verlengde mei-weekends het toerisme weer op gang komt, maar dat is het best-case scenario. Ik reken daar eerlijk gezegd niet op.”

Het worst-case scenario is volgens de verantwoordelijke 30 juni. “Momenteel zijn de maatregelen van de overheid in verband met economische werkloosheid door overmacht goedgekeurd tot 30 juni. Ik ga er zelf ook van uit dat tegen die datum alles weer genormaliseerd is.”

24/7 stand-by

Het Ibis hotel is zelf in een stand-by fase overgegaan. Dat betekent dat er 24 op 7 altijd 1 personeelslid aanwezig is om het hotel te vrijwaren. “Al het andere personeel is voorlopig op technisch werkloos gezet. Ten eerste omdat er geen klanten zijn, maar ook om onszelf te beschermen natuurlijk”, benadrukt de verantwoordelijke.

By | 2020-03-18T14:11:20+01:00 maart 18th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment