Nieuwe winkel Luddites combineert boeken met wijn

Een boek lezen en een glas wijn drinken op een zomeravond, klinkt toch heerlijk? Toch is het een interessante combinatie die je niet vaak tegenkomt in winkels. In Hopland is er nu een nieuwe zaak geopend die deze 2 werelden toch probeert te combineren. De winkel heet Luddites, waar er vanonder een boekenwinkel is, en een verdiep hoger een wijnbar. We spraken met de eigenaars, Jorien Caers en Richard Bolte.

“Het was iets waar we allebei op gekomen zijn”, zegt Richard. “We waren samen op mijn terras een glas wijn aan het drinken en herinneringen aan het ophalen over onze vorige jobs. We hadden namelijk allebei al in een boekenwinkel gewerkt vroeger. Het begon daar eigenlijk als een gedachte-experiment. Ons oorspronkelijk idee was om een boekenwinkel in 2019 al te openen, want we waren ambitieus. Maar als we dat zouden doen, moest dat op een manier die houdbaar en praktisch zou zijn. We hebben dan al onze ideeën bij elkaar gegoten en zijn zo bij het concept boekenwinkel/wijnbar terechtgekomen.”

Open tot in de late uren

“En ook omdat we allebei gewoon van wijn houden”, lacht Jorien. “Maar de hoofdreden dat we de winkel met een wijnbar combineren is omdat we tot laat open zijn.” De winkel blijft van dinsdag tot zaterdag tot 21u open, wat vrij uniek is voor een winkel hier in Antwerpen. “Wat ons stoort aan boekenwinkels, en eigenlijk alle winkels in België, is dat ze al om 18u sluiten. Als ik na mijn werk in Brussel om 18u buiten kwam, was alles al gesloten en dat frustreerde me wel. We willen dus dat mensen die full-time werken, gezinnen waar beide ouders gaan werken, de tijd hebben om na hun werk nog naar onze winkel te komen.”

De reden dat de boekenwinkel geen wi-fi heeft en waarom de winkel eigenlijk meer een sociale ontmoetingsplek is, kan je vanaf 2 maart in het volledig artikel lezen in uw Triangel.

By | 2020-02-19T11:17:51+01:00 februari 16th, 2020|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment