Binnenkort betaalt u om uw fiets weg te zetten

Het Antwerps stadsbestuur overweegt om ondergrondse fietsenparkings betalend te maken. Hiermee wil de stad het vandalisme en onveiligheidsgevoel aanpakken. In de fietsenparking onder het Astridplein zitten regelmatig daklozen en de fietsen zijn er een makkelijk doelwit voor diefstallen.

Stad Antwerpen overlegt met de NMBS om de fietsenparking onder het Astridplein gedeeltelijk betalend te maken. De parking biedt sinds 2006 plaats aan zo’n 1000 fietsen, maar kreeg door de jaren heen een slecht imago. In de parking hangen veel daklozen rond en de fietsen zijn een makkelijk doelwit voor dieven. Ook de fietsenparking onder het Operaplein, dat binnenkort opent, zal betalend worden.

“Er is hier inderdaad hinder met de geur en de mensen die er rondhangen, maar geld vragen is niet de oplossing denk ik”, zegt Kristof (37). “De stad wil graag meer fietsers aantrekken, maar ik vrees dat je de fietsers met deze keuze afschrikt”. Marthe (26) denkt zelf gebruik te maken van de betalende fietsenparking: “Het zou spijtig zijn als we moeten betalen om onze fiets weg te zetten, maar een fietsenparking is zó handig. Als iedereen zijn fiets wegzet op straat creëer je één grote chaos”.

Enkele maanden geleden probeerde de stad Antwerpen die chaos aan te pakken door  fietsvakken bovengronds te markeren, waardoor de fietser geleid werden naar de ondergrondse fietsparking. Maar de constante urinegeur hield er heel wat fietsers weg.

Naast fietsenparkings die betalend worden, zal Antwerpen de parkeertarieven voor auto’s in de stad optrekken. Meer leest u daarover in Den Triangel vanaf 16 december.

 

 

By | 2019-12-05T20:42:25+01:00 december 5th, 2019|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment