“Tijdens het tekenen neem je de gebouwen echt in je op”

Wie door Antwerpen wandelt, ziet vast en zeker de rijkdom van architecturale gebouwen. Dat viel ook Mattias De Leeuw op, die de Antwerp Drawing tour organiseerde. “We willen de laagdrempeligheid benadrukken zodat iedereen mee kan tekenen.”

“Het idee voor de tour is ontstaan met architect Luc Oversteyns, die ik goed ken. Hij is een ongelooflijke verteller en is enorm bevlogen over architectuur en gebouwen. Samen hadden we het idee om een tour te doen die zich richt op de geschiedenis van gebouwen, maar vooral ook op het tekenen van die gebouwen. Luc stippelt de tour helemaal uit en ik ondersteun voor het tekenen”, vertelt Mattias, die zelf illustrator is.

Leerrijke tekentour

Mattias benadrukt dat de tour geen saaie les is in het tekenen van architectuur: “Integendeel, het is zowel leerrijk als ontspannend. We zorgen natuurlijk voor begeleiding en geven tips mee, maar tekenen in groep, en zeker op locatie, is enorm aangenaam. De mensen nemen het gebouw volledig in zich op en leren werken met andere materialen. Zo laat ik ze pastel of houtskool uittesten, omdat je daarmee heel anders tekent dan met potlood.”

Geen ervaring nodig

Over de diversiteit van de deelnemers is de illustrator laaiend enthousiast. Voor de tour is er dan ook geen specifiek niveau nodig. “Het is een combinatie van studenten, gepensioneerden, creatievelingen en mensen met geen enkele tekenervaring. En die variëteit komt doordat het zo laagdrempelig is. Niet alleen de tour, maar ook de cursussen die we aanbieden in de Tekenfabriek zijn voor iedereen die geïnteresseerd is. Voorlopig hebben we vooral starterscursussen van tekenen en schilderen en ook een kennismaking met grafiek. Wie deelneemt, kiest ook volledig zelf zijn traject op een zeer flexibele manier.”

Ontspannen sfeer

“De bedoeling is om dit termijn te herhalen, en ik heb zelfs al nieuwe ideeën. Nu tekenen we statische gebouwen, maar het lijkt me leuk om eens een repetitie te schetsen. Echte mensen in het theater of mensen in beweging, het is dan iets helemaal anders. Momenteel zorgen we voor een ontspannen en plezierige sfeer. We willen mensen een goede tijd bezorgen bij de Tekenfabriek en met de Antwerp Drawing tour.”

Tekenfabriek het MAS

De Antwerp Drawing tour loopt nog tot het einde van juni. Deelnemen kan per vijf of per tien sessies.
https://www.tekenfabriek.be/

 

By | 2019-05-22T15:11:07+02:00 mei 3rd, 2019|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment