“Have fun tijdens de 10 miles!”

“Geniet van de sfeer en heb vooral veel plezier”. Dat is het belangrijkste tijdens het rennen zegt Patrice Sapalo, oprichter van de Antwerp Running Crew, een loopgroep die wekelijks traint voor vele loopwedstrijden in het binnen- en buitenland waaronder de 10 miles zondag. “Tijdens het lopen wordt er gezorgd voor muziek, een gezellige babbel en achteraf een drankje”, aldus Patrice.

 

Tips voor de 10 miles

Drink en eet voldoende, start de wedstrijd niet al te haastig en loop op je eigen tempo zonder rekening te houden met hoe snel de anderen bij de finish zijn. Deze tips geeft Patrice om de 10 miles tot een mooi einde te brengen. De Running Crew traint al het hele jaar hard als voorbereiding op de loopwedstrijd zondag. “Wij raden de lopers aan om een tempo van 10 kilometer per uur aan te houden tijdens de wedstrijd. Tegen die snelheid zou je de finish moeten kunnen halen. Niet tegen een perfecte tijd maar je zal de 16 kilometer wel kunnen uitlopen want het is belangrijkste is dat je er plezier in hebt.”

Tijdens de gratis wekelijkse loopsessies houden ze dit tempo van 10 kilometer per uur ook aan. De Crew verzamelt twee keer per week op woensdag en zondag om Antwerpen al lopend te bewonderen. “Op woensdagavond zijn we met 20 à 25 lopers en lopen we een afstand van 8 en op zondag 15 kilometer. Elke week komen er nieuwe mensen bij die graag willen meelopen bovenop de vaste groep. In onze eigen gesloten Facebookgroep zijn er zo’n 350 mensen actief.”

Doorheen de hele stad

Om het elke week leuk en spannend te houden lopen ze steeds op verschillende plaatsen en soms met een thema. “Zo hebben we met kerst een kerstrun gehouden. Iedereen liep toen mee in een kerstoutfit. We hebben ook al een parkrun georganiseerd waarbij we van het Stadspark tot Park Spoor Noord en terug liepen. Dat proberen we regelmatig te doen om met onze Crew op zo veel mogelijk plaatsen in de stad te komen.”

Plezier maken is het belangrijkste

“Ons doel is om Antwerpen letterlijk en figuurlijk te doen lopen en nog belangrijker is dat er plezier en ambiance wordt gemaakt en dat er een goede sfeer hangt.” De groep bestaat uit mensen van verschillende nationaliteiten. Zo zijn er expats uit landen als Zuid-Afrika, Canada, Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland en Duitsland. De algemene taal die wordt gesproken tijdens de loopuitjes is Engels”

“Iedereen is welkom ongeacht het niveau. We vertellen wel telkens dat we een snelheid van 10 kilometer per uur willen aanhouden maar als dit voor iemand tijdens de run onhaalbaar is, stoppen we even om op adem te komen. Want één van onze belangrijkste regels is: ‘we leave no runner behind’. Verder zorgen we voor muziek onderweg, veel gezellige babbeld en een drankje achteraf.”

Loopsessies bij Nike

“Mijn broer, Henrique Sapalo, is met het idee gekomen om loopsessies te houden toen hij destijds in een Nike store werkte. Zo wou hij de medewerkers en klanten een kans geven om samen te lopen en loopschoenen uit te testen.” Uiteindelijk is het geworden wat het vandaag is: een Running Crew waar ze momenteel met z’n vieren dit initiatief in stand houden: Henrique en Patrice als oprichters en Dimitri Antonissen en Michelle Coenen als captains.”

Deze zaterdag organiseert de Antwerp Running Crew een Shake-out Run voor alle deelnemers van de 10 miles om de benen een laatste keer los te gooien. Als je erbij wil zijn kom dan om 11.30u naar de voetgangerstunnel op Linkeroever.

By | 2019-04-26T20:48:32+02:00 april 26th, 2019|Actua|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment