“Eén roos zegt meer dan honderd woorden”

Vandaag is het Valentijn, dag van de liefde! En dat vieren we wereldwijd maar al te graag met bloemen. Bij bloemenwinkel 7 Days op de Melkmarkt is Valentijn de allerdrukste dag van het jaar. En het perfecte Valentijnsboeket? “Eén rode roos is al genoeg.”
Door Manon Ponchel

Zoals oranje bloemen staan voor vriendschap en de jasmijn hoop op wederzijdse liefde symboliseert, zo heeft ook de roos een betekenis “De roos is de Valentijnsbloem, al decennialang,” vertelt Zoë Haverhals van 7 Days. “Je kan iemand met een mooi boeket tonen dat je van hen houdt, maar de grootte van dat boeket maakt niet uit om je liefde te betuigen. Een simpele roos zegt meer dan 100 woorden.”

Voor romantische zielen die hun oneindige liefde willen verklaren, heeft Zoë het perfecte geschenk. “We hebben een Beauty and the Beast bloem die goed verkoopt. Dat is een rode roos onder een stolp, net als in de film. Als je de roos uit de zon houdt, gaat ze wel twee jaar mee.”

Liefde in vele vormen

Valentijn is niet enkel voor liefjes, vindt Zoë. “Je kan ook je vrienden een valentijnsbloemetje geven omdat je ze graag ziet. Valentijn gaat niet enkel over romantische liefde.” Bij de online bestellingen kunnen klanten zelf een tekstje schrijven voor bij hun boeket. Daartussen zitten onder andere berichtjes bij voor een echtgenote, een dochter en een minnares. 

“Het soort boeket dat je geeft hangt vooral af van voor wie het is,” zegt Zoë. “Voor een jong persoon is een veldboeketje leuk, en als je een strekenwijf hebt, zal je wel wat meer moeten uitgeven,” lacht ze.

Wanneer we buitengaan voor een foto, komt er een nieuwe klant aan bij de winkel. Hij vraagt, toevallig of niet, om één rode roos.

By | 2023-02-22T12:33:58+01:00 februari 14th, 2023|Luchtig|0 Comments

About the Author: