Dylano van Rubens Inn: “Er zijn leuke alternatieven voor water”

We lieten de maand van Dry January nog maar net achter ons en de maand februari met als hot topic ‘Tournée Minérale’ is alweer van start. Het concept is simpel: februari zonder alcohol. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan geschonken.
Door Ellen Goris

Tournée Minérale is een initiatief van De Druglijn, omdat mensen nog steeds (te)veel alcohol drinken. Dat heeft negatieve gevolgen voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. De trend wint de laatste jaren aan populariteit. Horeca pikt het ook mee op, net zoals restaurant Rubens Inn op de Wapper, zij doen voor het eerst mee op hun eigen manier.

Barman Dylano (24) ontwierp drie mocktails voor deze gelegenheid: “We hadden al één mocktail op de kaart staan maar we vonden het een goed moment om de keuze voor onze klanten uitgebreider te maken, zeker nu tijdens Tournée Minérale.”

De drie mocktails zijn: de Sunrise, de Ginger Ice Tea en de Lemon Squash. Een combinatie van verschillende smaken zodat er voor ieders wat wils is. “Ik heb bewust gekozen voor overwegend zoetere mocktails, mensen hebben dat graag en drinken graag door. Mijn idee was om bijvoorbeeld eerst een alcoholvrije pornstar martini te maken maar dat is niet zo bijzonder, nu is het echt een eigen recept.”

Bij Rubens Inn merken ze voorlopig nog geen enorme daling in de bestellingen van alcoholische drankjes. Barman Dylano heeft wel alvast drie tips die jouw Tournée Minérale net wat makkelijker maken:

1. Stimuleer je vrienden, doe samen mee.
2. Er zijn leuke alternatieven voor water. Ga er naar op zoek.
3. Zie het als een zuivering voor je eigen bestwil en gezondheid. Je kan er alleen maar voordelen van ondervinden.

By | 2023-02-10T14:13:20+01:00 februari 8th, 2023|Actua, Luchtig|0 Comments

About the Author: