Kalender: welke coronaproof studentenactiviteiten vinden er nu plaats?

Het academiejaar mag dan wel weer uit de startblokken geschoten zijn, het studentenleven zoals we dat kenden is nog niet terug. Maar niet getreurd, studentenverenigingen zoeken creatieve oplossingen om toch nog activiteiten te kunnen organiseren op een coronavriendelijke manier. Hier vind je een handig overzicht.

12 oktober: Stadsspel – Nordkempus 

Noordkempenaars die nog niet vertrouwd zijn met de grootstad Antwerpen, kunnen die metropool ontdekken op het stadsspel van Nordkempus. Het spel start om 17 uur en laat je toe de mooie en minder mooie stadsdelen te verkennen. Bovendien leer je ook meteen nieuwe mensen en het praesidium kennen, weliswaar allemaal coronaproof. Inschrijven is verplicht, dus check zeker het Facebook-evenement.

 12 oktober: Beer & Beats Quiz – Appotus

Als je liever gezellig binnen blijft, kan je vanaf 20 uur deelnemen aan de Beer & Beats Quiz van Appotus. De quiz vindt online plaats en wordt gepresenteerd via Discord. Tegelijkertijd kan je dan met je team van maximaal zes deelnemers overleggen in een andere videochat op Skype, Zoom, … Inschrijven is verplicht om te achterhalen hoe het met jouw muziekkennis is gesteld.

 13 oktober: Truth or Drink – Primus Scaldiae

De volgende dag geeft Primus Scaldiae je de kans om zelf de vragen te stellen.  Bij Truth or Drink leg je je bubbelgenoten op de rooster en probeer je hun diepste geheimen te ontfutselen. Weiger je te antwoorden op vragen als ‘Wie van de groep heeft de ergste ex?’ of ‘Welke seksuele handeling die je ooit hebt gedaan wil je nooit meer opnieuw doen?’, dan is het erg duidelijk wat je doen staat: drinken. Een tafeltje reserveren is verplicht aangezien de plaatsen in Den Echo beperkt zijn.

13 oktober: Oktoberfest – Socio Economica

Bewaar jij je diepste geheimen liever, dan kan je voor een sfeervolle avond ook terecht in Den Barbier. Haal dan wel je Lederhosen of Dirndl uit de kast voor een echt Oktoberfest. Socio Economica voorziet halve liters tegen €4.

13, 20 en 22 oktober: UniTalks – Unifac

Het studentenleven is natuurlijk meer dan feesten en zo nu en dan mag een activiteit ook al eens wat educatieve waarde hebben. Daarom organiseert Unifac, de overkoepelende studentenvereniging van de stadscampus van de UA, op 13, 20 en 22 oktober UniTalks. Inschrijven voor die lezingen is verplicht en ze gaan telkens om 20u15 van start in Theater Elckerlyc. Bruno De Wever, broer van, bijt op 13 oktober de spits af met een lezing over natievorming, waarin hij vragen als ‘Wat is een volk’ beantwoordt. Een week later is schrijver en filosoof Frank Albers aan de beurt. In “Is the American Dream dead?” vertelt hij hoe de Verenigde Staten er momenteel aan toe zijn. Twee dagen later sluit hoogleraar Griet Verbeeck het rijtje met een exposé over Doughnut Economics, een economisch model met als doel de behoeftes van iedereen te realiseren op een duurzame manier.

15 oktober: Endgame Night – Brutus

Vorig jaar organiseerde Brutus al eens een Avengers TD, maar die kan het dit jaar uiteraard niet herhalen. Maar tijdens Endgame Night wordt De Prof wel het toneel van een heus superheldencafé.

15 oktober: internetzoektocht – Prisma

Naast cantussen en TD’s mogen ook studentendopen nog niet plaatsvinden. Prisma kwam daarom met een online alternatief, waar de focus vooral ligt op het kennismaken met elkaar, het praesidium en het studentenleven. Via een internetzoektocht gaan de schachten op zoek naar een toegangscode voor de schachtenbijbel, met het gegeerde lintje als beloning.

20 oktober: lezing Analyse Coronamaatregelen – ELSA

Het laatste evenement in dit lijstje stelt je staat om alle voorgaande activiteiten grondig te evalueren. ELSA organiseert namelijk een lezing van Prof. Dr. Popelier over de grondwettigheid van de coronamaatregelen en de gevolgen ervan. De analyse van de maatregelen zal zowel fysiek in de aula Rector Dhanis op de stadscampus van de UA als via een livestream gevolgd kunnen worden en start om 19 uur.

Ontdek binnenkort in de papieren krant hoe studentenverenigingen hun activiteiten nu juist allemaal coronaproof organiseren.

By | 2020-11-20T13:44:07+01:00 oktober 9th, 2020|Actua, Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment