Nieuwe expo’s in de Triangelbuurt

Zoals eerder te lezen viel op Den Triangel, openden de musea de deuren sinds 18 mei. Na een lange sluitingsperiode zetten verschillende musea gloednieuwe expo’s in de verf. 

Velodroom

‘Velodroom’, is de nieuwe expo die vanaf 3 juni te bezichtigen is in het Letterenhuis. De expo bestaat uit een selectie van 57 fietsaffiches uit de belle époque. Hun formaat en kwaliteit zullen je adem wegnemen. Naast meesterwerken zijn de affiches ook tijdsdocumenten. Ze geven de technologische en maatschappelijke veranderingen van die tijd weer. Je zal het verlangen naar vrijheid en natuur, de emancipatie van de vrouw, de opkomst van de wielersport en nieuwe vormen van tijdsbesteding kunnen waarnemen op de verschillende affiches. 

Praktisch

3 juni t/m 31 oktober 2020

Prijs: gratis – €5

Minderbroedersstraat 22

2000 Antwerpen

Shirley Villavicencio Pizango – Under the Same Moon with the Stars as Shelter in a Land of Sand

Deze expo kan je bekijken van 6 juni tot en met 18 juli bij Geukens & De Vil. De schilderijen van Shirley Villavicencio Pizango, een artiest uit Gent met Peruviaanse roots, zijn krachtig en spontaan. Haar werk uit zich in een mix van het leven in Gent en haar Zuid-Amerikaanse achtergrond. Ze maakt veel gebruik van felle kleuren. Je kan de stijl vergelijken met die van artiesten als Picasso, Gauguin en Matisse maar ook Frida Kahlo of Diego Rivera. 

Praktisch

6 juni t/m 18 juli 2020

Prijs: Gratis

Leopoldplaats 12 

2000 Antwerpen

De Hofkamer – Vlaamse Meesters in Situ

Het monumentale gebouw Den Wolsack is de basis van erfgoedorganisatie Herita. De naam Wolsack is afkomstig uit de 14de-eeuwse wolnijverheid. Achteraan in de tuin, is de hofkamer uit het jaar 1772 te vinden. Het gebouw werd gerestoreerd van 2013 tot 2017. Hier bezichtig je het unieke boekentoilet en de prachtige plafondschildering ‘De goden op olympusberg’. Nu het uurwerk van de kathedraaltoren in Antwerpen voor een tijdje is verdwenen, kan je gelukkig nog wel het uurwerk van de Hofkamer komen bezichtigen , dat door hetzelfde atelier werd gemaakt. 

Praktisch

3 juni t/m 26 september

Prijs: €5

Oude Beurs 27

2000 Antwerpen

Micky Hoogendijk “Living in the Layers”

Micky Hoogendijk stelt ongeveer twintig werken tentoon die intuïtief geselecteerd zijn door hemzelf. Zijn werk is de afgelopen jaren te zien geweest over heel de wereld. De kunstwerken je kan bezichtigen, weerspiegelen een gemeenschappelijke waarde als kwetsbaarheid en verbogen schoonheid, die we  de afgelopen periode herondekt hebben. Met zijn recenter werk reflecteert hij de blik die hij op zichzelf richt.  

Praktisch

2 juli t/m 4 oktober

Prijs: €5

Minderbroedersrui 74

2000 Antwerpen

 

By | 2020-06-04T14:28:47+02:00 juni 4th, 2020|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment