Creatief in tijden van corona deel 4: Butchers Coffee “We gebruiken de tijd die we krijgen om onze To-do list aan te pakken”

Dave Haesen vormt samen met Jacob Priggen het duo achter Butchers Coffee. De lokale koffiebar in de Kasteelstraat is niet meer weg te denken voor de locals van het Antwerpse Zuid. Door het virus moest ook de doorgaans gezellige drukte plaats ruimen voor een veilig alternatief. “Door een voorval als dit, wordt de community die we door de jaren heen hebben opgebouwd alleen maar meer in de verf gezet”, aldus zaakvoerder Dave.

Het Butchers-team benut de tijd die de crisis hen geeft, voor de volle honderd procent. “Een take-away menu opstellen stond al even op onze To-do list. Door de ruimte die de crisis ons geeft, hebben we onze tijd genomen om dat menu te lanceren met een campagne en mooie foto’s. Daarnaast hebben we een strategie uitgetekend voor de toekomst. We willen ons erop voorbereiden dat horeca ook hierna wel eens zou kunnen veranderen.”

In de periode van de lockdown werd Andy roasters het leven ingeblazen. Butchers’ eigen koffiebranderij. “Dat stond sowieso te gebeuren, maar uiteraard hebben we ook daar nog meer de tijd voor kunnen nemen. In de Blikfabriek in Hoboken branden we vanaf nu specialty coffee die we bij Butchers serveren.”

Take-away

“Wij zijn open. Mits de nodige aanpassingen is dat mogelijk voor ons. We laten ons vast team zo veel mogelijk aan het werk en doen daarnaast ons uiterste best om ook de jobstudenten af en toe een dag te laten meedraaien. Al lukt dat minder goed dan anders, omdat we voor onze take-away service minder handen nodig hebben”, vertelt Dave aan de telefoon. Voor de zaak hebben ze een grote tafel geplaatst die een soort coronaveilige toog vormt. Zo hoeven de klanten niet binnen te komen.

“We hebben een take-away menu gemaakt omdat ons bestaand menu, dat veel gepocheerde eitjes bevat, daar niet ideaal voor is. Het is echt wel de bedoeling dat wanneer mensen thuiskomen, het eten even lekker smaakt en oogt dan wanneer ze het bij ons eten. Daarom kozen we voor gerechten die het vervoer in een zakje overleven.”

Steun

Toen ze aan het begin van de lockdown hun zaak onverwacht moesten sluiten, konden Dave en Jacob op steun rekenen. “De overheid heeft ons als zaak een vergoeding gegeven toen we de deuren moesten sluiten. Als zaakvoerders werd ons een persoonlijke uitkering geschonken. Ik vond dat allemaal heel goed geregeld.” 

Ook van de klanten uit voelen ze bemoediging. “Om een beetje cashflow te hebben, verkochten we cadeaubonnen toen de zaak gesloten was. Daar is enorm veel reactie op gekomen. Nu we terug open zijn voelen we die steun nog steeds. Ik merk dat mensen niet enkel langskomen omdat ze zin hebben in een lekkere tas koffie, maar die tas ook wel degelijk hier komen halen om ons te steunen. Dat geeft echt een goed gevoel.”

Zin gekregen in een salade, buttermilk waffles of burger? Reserveer je eten hier. Of ga op veilige afstand langs voor een lekkere koffie. 

Butchers Coffee, Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen.

By | 2020-06-03T11:29:09+02:00 juni 1st, 2020|Creatief in tijden van corona|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment