Creatief in tijden van corona deel 3: Bram Vanhove

Coely, blackwave. en Collective Conscience hebben allemaal één ding gemeen: hun drummer Bram Vanhove. Voor hem kwam de coronacrisis als een zware klap. Zijn goedgevulde festivalzomer valt volledig in het water. “Ik hoop dat we in het najaar wat alternatieve concerten op poten kunnen zetten.”

Wanneer ik met Bram bel, zijn we al zeven weken in lockdown. En dat begint te wegen. “De laatste dagen heb ik last van mijn pols, waardoor ik even niet meer kan repeteren. Nu ben ik dus écht niets aan het doen. Ik probeer wat piano te spelen, maar ook dat doet pijn. Het is waarschijnlijk een blessure die ik heb opgelopen door zo veel te oefenen. Ik vind het moeilijk om positief te blijven, maar het is natuurlijk beter dat het nu voorvalt dan wanneer ik veel concerten moet spelen.”

“Veel gigs waar ik al lang naar uitkeek zijn weggevallen: Pukkelpop, Pinkpop, Lokerse Feesten… super jammer, vooral omdat de winter financieel sowieso al een moeilijkere periode is als muzikant. De zomer vormt normaal gezien een buffer waar ik op kan terugvallen. Dit jaar blijkbaar niet dus. Ik hoop dan ook dat we in het najaar wat alternatieven kunnen organiseren, om die verloren zomer toch wat te compenseren.”

Steun

“Ik heb als zelfstandig muzikant geen recht op een uitkering van de overheid. Gelukkig heb ik een leefloon kunnen regelen bij het OCMW voor de komende vier maanden. Dat is een enorme geruststelling, aangezien er letterlijk niets meer binnenkwam door de crisis. Ik ben daarbovenop net gaan samenwonen met mijn vriendin, slechte timing dus.”

“De toekomst baart me best wel zorgen. Vooral de onzekerheid weegt. Stel u voor dat deze ziekte terugkomt? Hebben de mensen na dit alles überhaupt nog zin in concerten? Dat zijn vragen waar ik van wakker lig.”

Bouwen aan een toekomst

“Voor het voorval met mijn pols was ik veel aan het oefenen op mijn drums en heb ik de tijd genomen om een persoonlijke website, pagina en een eigen logo te maken. Van mijn band blackwave. heb ik een GoPro gekregen, waarmee ik filmpjes opneem om op social media te posten. Mijn vader heeft me onlangs een piano cadeau gedaan, waar ik veel op speel en daarnaast wil ik beginnen met mijn drumlessen online verder te zetten. Zo probeer ik te investeren in de toekomst.”

 

“De situatie is uiteraard voor sommigen nog veel erger: ik denk bijvoorbeeld aan mensen die failliet gaan, maar het mag echt wel gaan stoppen nu. Mijn inspiratie begint stilaan op te geraken. Ik ben iemand die geïnspireerd geraakt door wat zich buiten afspeelt, en getriggerd wordt door samen te spelen met anderen. Nu weet ik soms niet meer voor wie ik nog aan het repeteren ben en van waar ik mijn inspiratie moet blijven halen. Ik kijk er enorm naar uit om terug te kunnen jammen met mijn maten.”

By | 2020-05-27T07:45:53+02:00 mei 25th, 2020|Creatief in tijden van corona|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment