Virtuele handjes van Antwerpenaren in Stadsfeestzaal als reactie op discriminatie

Fotocredits: © Victoriano Moreno

De campagne ‘Allemaal Antwerpenaar’ van stad Antwerpen is ingezet. Een interactief kunstwerk in de Stadsfeestzaal markeert het begin van deze campagne die discriminatie wil aankaarten in de stad. “De kubus is een manier hoe we als Antwerpenaren een krachtig statement tegen discriminatie kunnen maken en hoe we samen bouwen aan een stad waar iedereen zichzelf kan zijn”, vertelt Erica Caluwaerts, schepen die mee de campagne organiseert.

Van 26 februari tot 11 maart kunnen passanten ter plekke aan het kunstwerk of online een quiz invullen. Er worden 5 situaties gegeven waarbij ze moeten invullen hoe ze zouden reageren. Hierna komt een uniek Antwerps handje op het scherm in de Stadsfeestzaal met hun boodschap. “Dankzij de interactieve kubus wordt de Antwerpenaar op een toegankelijke manier aangezet tot gepast reageren bij discriminerend gedrag in een reële situatie”, aldus Caluwaerts.

Naast de kubus worden er op de site van ‘Allemaal Antwerpenaar’ ook verhalen verzameld. Dit creatief concept is nog van de lanceringscampagne in 2021. Caluwaerts vertelt, “Tal van diverse Antwerpenaren werden elk met hun eigen verhaal individueel geportretteerd op verschillende plekken in de stad.”

“Momenteel is er veel belangstelling voor de kubus. Mensen lezen het infobord, nemen selfies, vullen de quiz in en kijken wat er gebeurt. We hebben de indruk dat het idee achter de installatie begrepen wordt, namelijk samen een bijdrage leveren aan het kunstwerk en zo tonen dat ze achter de campagne staan”, Erica Caluwaerts.

https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/allemaal-antwerpenaar/verhalen

By | 2024-03-04T14:05:21+01:00 maart 1st, 2024|Geen categorie|0 Comments

About the Author: