Pure nostalgie en flikkerende lichten: Natalia sluit theatertournee af in Antwerpen

Afgelopen weekend stond de Stadsschouwburg in vuur en vlam door de Vlaamse roodharige zangeres. Natalia sloot in Antwerpen haar korte theatertour ‘Hallelujah To The Beat’ af na shows in Hasselt en Gent. Ze trakteerde het publiek op enkele nieuwe nummers en maakte subtiele reclame voor haar jubileumconcert dit najaar in de Lotto Arena.

Door Noa Van Hoeydonck

Met een kwartier vertraging zet Babl, persoonlijke pianist van Natalia, een pianosolo in. De toeschouwers vragen zich snel af waar de Kempische zangeres blijft. Maar dan maakt ze uiteindelijk haar entree met een opvallend roos kleed met wollen mouwen. Het publiek is vanaf de eerste seconde verkocht. “We gaan ons helemaal smijten en jullie gaan dat allemaal voelen”, richt Natalia zich tot haar publiek na het tweede nummer ‘Ready For The Ride’.

Waarschuwing nodig

Het optreden had een waarschuwing moeten dragen, want veel mensen worden genoodzaakt om hun ogen af te sluiten van de opvallende knipperende lichten die zich aan het podium bevinden. De zangeres is tijdens haar optreden nauwelijks te zien door de afleidende lampen. Er wordt wat geklaagd, maar dat passeert al snel wanneer Natalia een ‘gouwe ouwe’ bovenhaalt. Met ‘Higher Than The Sun’ dat in 2003 het levenslicht zag, zet ze de zaal op stelten.

Geringe plaatsen

Tijdens het nummer ‘So Move It (Your Body)’ veert het publiek recht, dan komt het pijnpunt van deze zaal naar boven. De Stadsschouwburg is niet geschikt voor een stevig feestje. Als je een kwartslag draait, dan zit je elleboog al in het gezicht van een vreemde. Ook Natalia heeft de ‘ongemakkelijke’ situatie in het snuitje. “Ik was voor mijn optredens eens gaan zitten in de zaal. Toen dacht ik van ‘amai, da’s dicht bijeen’. Dus rechtstaan mag wel eens hé, mannen”, raadt ze haar fans aan. Er valt een lichte twijfel op de gezichten van de toeschouwers te lezen. Is dit wel de beste oplossing? De warme lucht van het zwoele lenteweer zindert nog na in de zaal, waardoor zweetgeuren zich in de neusgaten boren.

Verrassing

Ten slotte verrast Natalia het publiek door een bekende gast aan te kondigen die zich in de zaal bevindt. Dan blijkt dat Bart Peeters, de zanger die haar nieuwste album mee produceerde, mee van de show aan het genieten is. “Plezant, hé”, vindt de Kempense.

Om de avond goed af te sluiten stelt Natalia nog wat mensen gerust voor tickets voor haar jubileumconcert in de Lotto Arena in november. Onder vier stoelen hangen golden tickets die als duo ticket dienen voor het concert waar ze haar 20-jarige carrière zal vieren. Terwijl de laatste persoon klungelig onder zijn stoel zoekt naar het ticket onder het oog van Natalia, kon een nieuwsgierige Bart Peeters het niet laten om ook eens een kijkje te nemen op het balkon. 

Ze sluit haar concert af met een knaller: ‘Risin” weerklinkt door de zaal, waarna ze het podium afspringt naar het publiek om nog snel een feestje te bouwen middenin het publiek. Eén ding is zeker: een heleboel mensen gaan deze nostalgische en zwetende avond niet snel vergeten. 

By | 2023-06-08T21:15:43+02:00 juni 8th, 2023|Cultuur|0 Comments

About the Author: