Gastredacteurs nemen de website over en duiken in Antwerpse ‘Streetstyle’

Twee jongeren die binnen enkele maanden een van de belangrijkste keuzes in hun leven maken, kwamen een woensdagnamiddag proeven van de opleiding Journalistiek. Ze doken de Antwerpse straten in op zoek naar de ‘Streetstyle’ van dit moment: interessante mensen met een spraakmakend verhaal achter hun kledij.
Door Fleur Hopmans en Jasper Laurier

Wanneer je op de Meir wandelt, kom je heel wat parels van outfits tegen. Een van hen is Dario (18) uit Hoboken met zijn opvallende shirt van Manchester United. Waarom heb je voor deze outfit gekozen?

“Om eerlijk te zijn, zit het gewoon goed. (lacht). Natuurlijk vind ik het ook een leuke outfit. Ook al draag ik een Manchester United-shirt, ik moet bekennen dat ik niet juich voor Manchester United, maar voor Arsenal. Dit pareltje heb ik gevonden op de rommelmarkt. Het zag er comfortabel uit. De voetbalclub die erop staat, daar keek ik eerlijk gezegd niet naar.”

Koop je vaker je kleding op rommelmarkten?
“Ja, ik struin vaak rommelmarkten af om te kijken of er wat leuks te vinden is. Het is natuurlijk ook goedkoper. Als ik daar écht niks kan vinden, vervolg ik mijn zoektocht online.”

 

Enkele momenten later springt de bandana van de Duitse Emily (24) meteen in het oog, wanneer ze door de Wilde Zee windowshopt met haar vriendinnen. Ze is geflatteerd door het compliment, want mode is een belangrijk deel van haar leven.

“Mathilda Djerf is een van de mode-iconen, waar ik naar opkijk. Zij is steeds zo leuk gekleed. Ik sta er echt van versteld waar ze die inspiratie vandaan haalt. Zelf ben ik ook veel bezig met kledij. In mijn vrije tijd scroll ik vaak door Pinterest of Instagram op zoek naar nieuwe spetterende outfits.”

“Maar ik moet ook bekennen dat ik ook veel inspiratie vanop straat haal. Ik kan mijn ogen echt de kost geven in de winkelstraten, zowel in Stuttgart als hier in Antwerpen.”

By | 2023-05-17T21:18:52+02:00 mei 17th, 2023|Luchtig|0 Comments

About the Author: