Camille Dhont: een knaller van formaat in onze Stadsschouwburg

Camille Dhont (21) kleurde de Stadsschouwburg dit weekend roze met haar ‘SOS Tour’ en liet nog maar eens weten dat ze met haar stembanden de wereld kan veroveren. Hoewel de show hetzelfde was als haar optredens in de Lotto Arena vorig jaar, hing iedereen aan haar lippen. “Antwerpen, jullie snappen me echt.”

Door Noa Van Hoeydonck

“Niet zeggen dat ik al iets verklapt heb, hé”, gniffelde Camille Dhont nadat ze een stukje van haar onuitgebrachte single Rihanna liet horen voordat de eerste muzieknoten van het laatste lied weerklonken. “Woensdag krijgen jullie mijn nieuwe single te horen”, zei ze nog.

De zangeres liet zich wat graag door haar dansers de hoogte in tillen. Ze werd ook op een lichtgevende schommel de hemel in gehesen om een rustiger liedje te zingen. Daarin moest ze normaal “je snapt me echt” zingen, maar ze koos ervoor om dat te veranderen naar “Antwerpen, jullie snappen me echt”. Het daaropvolgende gejuich maakte duidelijk dat de aanpassing scoorde bij de Antwerpse bezoekers.

CAMILLE SCHOMMEL

 

 

 

 

 

Dezelfde show

Het was haar derde en laatste show van de dag met nog drie shows op zondag. Daardoor klonk ze hees toen ze praatte, maar er was niets aan te merken op haar zang. Tijdens het zingen van Verliefd, een liedje van K3 dat ze tijdens ‘Liefde Voor Muziek’ uitbracht, maakte ze ook ongeduldige kinderen blij met high fives en selfies. Even slaakte ze een kleine kreet toen een cadeau uit haar handen viel, maar ze zong foutloos verder.

Vorig jaar trad ze nog op in de Lotto Arena met dezelfde show, een zaal waar 5.218 toeschouwers in passen. Dat is het dubbele van de Stadsschouwburg. De visuals op het scherm, danspasjes en de volgorde van de nummers waren een volledige kopie. Dat was vooral een domper voor het publiek dat de show in de Lotto Arena ging bezichtigen én die op televisie zag. Je kan de show trouwens nog altijd bekijken op het streaming platform VTMGO, waar het gratis te bekijken is.

CAMILLE

Internationaal

Nadat ze het publiek wijs maakte dat het al gedaan was, kwam ze terug om haar hit Vuurwerk te zingen. Met roze ballonnen en letterlijk vuurwerk knalde ze – hier gelukkig figuurlijk – het overgebleven dak van de Stadsschouwburg nog maar eens eraf. Uiteindelijk bleek de soortgelijke show geen probleem te zijn voor fans en was het een knaller van formaat. Als Camille haar toekomstige shows anders aanpakt dan deze en meer veranderingen toepast, zou ze weleens internationaal kunnen doorbreken.

 

By | 2023-05-16T17:38:25+02:00 mei 15th, 2023|Cultuur|0 Comments

About the Author: