Universiteit Antwerpen bouwt tijdmachine om overstromingen in te dijken

De kunstwerken van wereldbefaamde meesters Rubens en Vermeer zijn sinds kort te bewonderen in het mobiele schildersatelier van de Universiteit van Antwerpen. De schilderijen komen digitaal tot leven en vertellen de bezoekers hoe historische werken en vondsten kunnen helpen om toekomstige overstromingen in te dijken.
Door Thijs Faber

Het schildersatelier maakt deel uit van een pan-Europees project waarin onderzoekers data, zoals historisch beeldmateriaal en andere geschiedkundige data, gebruiken om een 4D-omgeving van Europa te bouwen. Daaruit kunnen ze dan conclusies trekken om onze natuur beter te beschermen.

Het mobiele atelier reist van 19 april tot 7 mei door Antwerpen. Op 3 mei strijken ze zelfs neer op het Theaterplein van 12-19u. Voor meer informatie kan je zaterdag 6 mei terecht op de infodag op de stadscampus of op de website van de universiteit.

 

By | 2023-05-16T14:25:27+02:00 mei 2nd, 2023|Cultuur|0 Comments

About the Author: