Studenten Journalistiek schitteren in De Campus Cup: “Otto-Jan Ham gunde de tegenstand geen blik”

Vier AP-studenten journalistiek speelden de pannen van het dak in de eerste aflevering van De Campus Cup. De magische ‘viervuldigheid’ Margaux Vandoren (20), Ouassila Haddouti (18), Rik Van Echelpoel (22) en Maximilian Vanhaeren (22) versloeg Geneeskunde van de VUB. De volgende dag namen ze als voorbeeldige studenten weer plaats achter de schoolbanken. “Onze tegenstanders hadden zich op voorhand al tot winnaars gekroond.” 

Door Sofie Terryn

“We hebben ontzettend veel reactie gekregen”, begint Ouassila haar verhaal. “Docenten die ons een mail stuurden om te zeggen dat ze trots op ons waren of een leerkracht Frans die onze tijd op het bord had geschreven. Ook de massaal kijkende familie en vrienden waren erg trots, dat was echt bijzonder.”

Chemie 

Het viertal schitterde in de eerste aflevering door de sterke studenten van Geneeskunde eruit te gooien. “We waren echt euforisch, want we hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Onze tegenstanders hadden zich op voorhand al tot winnaars gekroond. Hen dan verslaan gaf een zeer goed gevoel”, stelt Ouassila. 

Wat vooral opvallend was, was de goede sfeer die in de groep hing. Uiteindelijk bleek dat een groot wapen waarmee ze de tegenstander in de pan hakten. “We kenden elkaar nog maar net, maar er was vanaf het begin al een fijne chemie. We zijn alleen maar hechter geworden”, verklaart Margaux de succesformule van het team. 

Bijna gemiste kans

Toch had het geen haar gescheeld of die overwinning was er nooit geweest. “Ouassila had een oproep in onze klasgroep gestuurd en we waren kei enthousiast om mee te doen, maar dan zagen we dat de deadline al over 20 minuten was. We hebben ons nog net op tijd kunnen inschrijven”, vertelt Margaux. “We waren echt met alles te laat. Zelfs op de dag van de voorrondes waren we ook een uur te laat”, lacht Ouassila. “Gelukkig was Ouassila wel op tijd”, pikt Margaux meteen in. 

Kwartfinale? 

Na drie afleveringen zakte het superteam van AP Hogeschool naar de derde plaats in de top 8 met hun tijd van 1’59. Het is dus bang afwachten of hun tijd volstaat voor de kwartfinale. “We moeten nog gecontacteerd worden, maar we denken dat we het niet zullen halen. Onze tijd was niet geweldig snel. Het is misschien een gemakkelijk excuus, maar het was een chaotische finale waarin we ook veel vragen opnieuw moesten opnemen. Dat heeft ook wel invloed gehad op onze tijd”, laat Margaux ons in het ongewisse. “Als we de tijd hadden kunnen zien, dan hadden we minder getreuzeld bij bepaalde vragen”, vult Ouassila haar aan. 

Anekdote van achter de schermen

Hebben ze ook nog een tof verhaal van achter de schermen? “De broodjes waren lekker”, giert Ouassila. “Bij de oefenronde verscheen Otto-Jan Ham ineens. We waren toen wel wat starstruck, maar hij heeft vijf minuten met ons staan praten en de anderen geen blik gegund. Dat vond ik geweldig”, sluit Margaux met een brede grijns af. 

By | 2023-05-16T16:23:38+02:00 april 27th, 2023|Luchtig|0 Comments

About the Author: