Cultuurfestival Calamartes viert feest: “Deze 15e editie is omgedoopt tot de Crystal Edition”

Een week lang genieten van culturele activiteiten, zoals fotografie, theater, yoga en jazz: dat belooft de vijftiende editie van cultuurfestival Calamartes. Elissa Wuyts en Britt De Sutter van studentenvereniging Unifac zijn de drijvende krachten achter deze jubileumeditie. “De spiegeltent is een toplocatie voor ons festival.”
Door Mara Claes

“Deze editie is omgedoopt tot de Crystal Edition om ons kristallen jubileum te vieren”, vertelt Elissa. “Zoals een octopus al zijn tentakels heeft, heeft een kristal al zijn facetten. Daarom willen we veel verschillende vormen van cultuur samenbrengen op Calamartes. Bovendien keren we terug naar enkele oudere tradities. Zo openen we ons festival met een indieconcert, omdat er vroeger vaker concertavonden werden georganiseerd.”

De imposante spiegeltent is ongetwijfeld het uithangbord van Calamartes. Volgens Elissa zou het cultuurfestival niet compleet zijn zonder die vaste waarde. “De spiegeltent is een toplocatie voor onze culturele activiteiten. De magische sfeer die er hangt, is onbeschrijflijk. Studenten kennen en waarderen het concept ook.”

(lees verder onder de foto)


© Calamartes

Theecantus en discoswing

“Vanuit Unifac zelf organiseren we al jaren de TD Pensionné met mensen van het woon-zorgcentrum OLV Antwerpen en activiteiten voor kinderen met een verstandelijke beperking van scholen uit de buurt. Dit jaar krijgen de kinderen workshops rond improvisatietheater, djembé en circus. Andere tradities die niet mogen ontbreken: de comedy night, het gemaskerd bal en de theecantus.”

Wie graag de handen uit de mouwen steekt, kan meubels in elkaar knutselen tijdens de workshop Berliner Hocker of leren kantklossen met Inge Deleu, docent kantwerk aan het SASK Turnhout. Wie liever zijn beste moves bovenhaalt, kan helemaal losgaan tijdens Afrikaanse dans, discoswing of volksdans. Wie toch liever van cultuur geniet zonder zelf actief aan de slag te gaan, kan elke avond een concert of voorstelling bijwonen. Er is voor ieder wat wils.

Calamartes loopt nog tot vrijdag. De spiegeltent staat op de parking van het R-gebouw van Universiteit Antwerpen. Meer info vind je hier.

By | 2023-03-06T18:36:02+01:00 maart 6th, 2023|Cultuur|0 Comments

About the Author: