“Er is veel belangstelling voor de Nottebohmzaal”

Op 17 november opende de Antwerpse Erfgoedbibliotheek op het Hendrik Conscienceplein de deuren van haar Nottebohmzaal voor individuele bezoekers. Dat doen ze als onderdeel van de tentoonstelling FINIS TERRAE. Het pronkstuk van het gebouw huisvest de 150.000 oudste boeken van de collectie.

Voordien was de Nottebohmzaal enkel te bezoeken tijdens speciale evenementen, maar tot september 2023 is de zaal iedere woensdag tot zondag open voor publiek. Op Radio 2 vertelde Leni Albertyn van de Erfgoedbibliotheek dat mensen in het buitenland in rijen aanschuiven om zo’n leeszaal te bezoeken. Volgens onthaalmedewerkster Mathilde is ook het enthousiasme bij de Antwerpenaren groot: “De belangstelling voor de zaal is groot. Afgelopen weekend hebben zeker 750 mensen de Nottebohmzaal bezocht”, vertelt zij. “Dat is voor ons echt heel veel.”

Pronkstukken van de leeszaal zijn de twee grote hemel- en wereldbollen en een Egyptische kast. “Daarin liggen de plannen van het Egyptische olifantenverblijf van de Zoo van Antwerpen. Die kast en de bollen zijn onze paradepaardjes”, vertelt Mathilde. “De zaal is echt de moeite om te bezoeken. Het heeft Harry Potter-allures en de boeken die daar liggen, vind je echt nergens anders.”

Wie een museumpas heeft, kan de zaal gratis bezoeken. Zonder museumpas kost een bezoekje je vijftien euro. Meer informatie vind je op www.finis-terrae-antwerpen.com

By | 2022-11-28T15:20:23+01:00 november 28th, 2022|Cultuur|0 Comments

About the Author: