‘Cake is allesbehalve saai’

Bakkerij Lints viert maand van de cake

Een klassieke grootmoederscake of een chocoladecake, maar dan net even in een ander jasje. Bij Bakkerij Lints staat november in het teken van cake. ‘Cake doet ons misschien denken aan de bomma, maar het is hipper dan ooit.’

‘In de maand november zetten we bij bakkerij Lints elke week een viertal cakes in de kijker,’ vertelt Axelle Van Titelboom. Ze is Communication Manager, bakkersdochter en grote fan van cake. ‘De klassiekers komen zeker terug, maar we proberen uiteraard te variëren met nieuwe smaken.’ 

Vier nieuwe cakes per week en dat een hele maand lang. Het klinkt ambitieus als het gaat over een baksel dat al drie eeuwen lang bestaat. Wat maakt cake dan zo speciaal en waarom organiseert Lints geen Maand van de Taart bijvoorbeeld? Vlamingen eten heel gemakkelijk cake. Als vieruurtje, ’s avonds bij de koffie of soms zelfs als ontbijt. Taart zien we vaak als iets voor speciale gelegenheden en wordt dus minder gegeten. Bovendien vormt een cake of biscuit vaak de basis voor een taart en kan je er eindeloos mee blijven experimenteren op vlak van smaak, textuur, vorm, beleving, enzovoort. Cake is dus niet saai, maar een product dat we elk jaar opnieuw kunnen uitvinden.’

Axelle haalde haar inspiratie voor de Maand van de Cake uit de Week van de Cake. Dat is een initiatief van Bakkers Vlaanderen, de Vlaamse bakkersfederatie. Van 15 tot en met 23 oktober organiseerde de vereniging voor de vierde keer De Week van de Ambachtelijke Bakker. Met dit initiatief tracht de federatie ambachtelijke bakkers uit te dagen en de sector naar een hoger niveau te tillen. Voor deze vierde editie draaide het allemaal rond cake.  

‘Wij wilden onszelf een extra uitdaging geven door er een maand van te maken. Onze bakkers zijn momenteel volop aan het experimenteren in de keuken. Het voordeel daarvan is dat we voor één keer onze creaties veel zelf mogen proeven in plaats van ze te verkopen.’ (lacht)

Meer weten over de Maand van de Cake? Check dan https://www.lints.be/nl 

By | 2022-10-24T18:01:43+02:00 oktober 24th, 2022|Cultuur, Luchtig|0 Comments

About the Author: