Maak van je buur een vriend

Wilt u al lang uw buren leren kennen maar wist u nooit hoe? Dan is vandaag de perfecte gelegenheid! Vandaag is het de Europese dag van de buren of in het kort gewoon de Burendag. Al sinds 1999 wordt deze dag eind mei georganiseerd en ook Antwerpen doet mee. 

Vandaag mag iedereen in de stad een stoel of een bankje buiten zetten en zijn buren uitnodigen op straat. Toegegeven, het is er niet bepaald het weer voor, maar vanavond zou het in principe nog opklaren. Vraag aan je buren om allemaal iets van eten en drinken mee te brengen en leer elkaar (beter) kennen.. De verbindingen die vandaag ontstaan, zijn de start van een buurt met meer betrokkenheid, vertrouwen en zorg.

Om het helemaal af te maken, kan je via het districtsfonds ondersteuning vragen om ook bloemen en planten aan te kopen. Een bloembak kan je zelfs gratis aanvragen. Trommel met deze flyer je buren op om samen jullie straat groener te maken. “Burendag is een uitgelezen moment om van je straat een warme straat te maken”, aldus oud-districtsraadslid Herman De Bleser van CD&V.

De Europese Federatie van Lokale Solidariteit organiseerde in 1999 voor het eerst een Burendag in Parijs. Het doel van deze dag is om je buren beter te leren kennen en om eenzaamheid tegen te gaan. Ondertussen organiseren ze in elk Europees land een Burendag en jawel, ook Antwerpen doet mee. Fijne Burendag gewenst!

Tip:  Als u nog op zoek bent naar een leuke uitje dit weekend, kunt u terecht in het Harmoniepark voor een waar Tuinfeest

By | 2022-05-20T17:00:05+02:00 mei 20th, 2022|Luchtig|0 Comments

About the Author: