Zijn er volgens jou voldoende vuilbakken in de Triangelbuurt?

Sluikstorten, het is een blijvend fenomeen. Ook in de Triangelbuurt zie je op elke hoek afval op de grond liggen. Maar hoe komt dat? Zijn we te lui om naar een vuilbak te wandelen? Zijn er te weinig vuilbakken? Wij trokken de straat op en zochten naar antwoorden. 

Volgens de meeste buurtbewoners zijn er wél genoeg vuilnisbakken: “Hier in de buurt zijn zeker voldoende afvalbakken. Ik moet nooit echt lang met afval in mijn handen rondlopen, meestal kom ik snel een vuilbak tegen”, aldus student Imke. Ook Erik deelt diezelfde mening: “Hier in de omgeving zijn genoeg mogelijkheden om je afval weg te gooien, maar er zijn andere buurten waar het langer zoeken is.”

Magda, die een dagje kwam shoppen in Antwerpen, stuitte op een ander mankement in de Triangelbuurt: “De aanwezigheid van vuilbakken is zeer wisselvallig. Soms kom je op een plek waar er veel staan, terwijl je op andere momenten langer moet zoeken. Voor mij zou het aantal asbakken absoluut de hoogte in mogen. Mensen zijn bijna verplicht om hun sigaretten op de grond te gooien. Sommigen houden het bij, maar de meesten niet hoor.” By | 2022-05-16T12:44:14+02:00 mei 16th, 2022|Luchtig|0 Comments

About the Author: