Ontdek de geheimen van kunstenaars bij Atelier in Beeld

Houd jij van kunst met de grote letter K? Dan is het kunstevenement Atelier in beeld vast iets voor jou. Van 13 tot 15 mei stellen ruim 2000 kunstenaars hun werken tentoon in meer dan 1300 ateliers. Het Open Atelierweekend is een échte ontmoetingsplaats voor kunstenaar en kunstliefhebber.

Atelier in Beeld is een jaarlijks evenement waar kunstonderwijs, individuele ateliers, groepsateliers,… over heel Vlaanderen en Brussel hun deuren openen voor het grote publiek.

Dit jaar is het een speciale editie aangezien het evenement voor het eerst live doorgaat. Van streetart tot beeldhouwkunst en van keramiek tot mozaïek: in ieder atelier krijg je een voorsmaakje van een andere beeldende kunstvorm. Je kan hier het denkproces van een creatie tot het in detail uitvoeren ervan waarnemen. Als estheet krijg je de unieke kans om te zien hoe de kunstenaars nu precies te werk gaan. Je leert er meer over het werkproces en de inspiratiebronnen van de creatievelingen. Het is de ideale conversatiestarter tussen kunstenaar en publiek.

Ook beginnende kunstenaars en ervaren vormgevers stellen hun werken tentoon. Dit is je kans om nieuwe werken te leren kennen en locaties te spotten waar je anders nooit kan binnenkijken.

Nog geen plannen dit weekend? Wij weten alvast wat doen op de open atelierdagen van 13 tot 15 mei. Er zijn meer dan genoeg Antwerpse kunstenaars en ateliers waar je eens een kijkje kan gaan nemen.

By | 2022-05-12T09:50:18+02:00 mei 12th, 2022|Cultuur|0 Comments

About the Author: