Tijdens de krokusvakantie maken kinderen tijdens het JEF-festival kennis met film en theater

Afgelopen weekend ging het J.E.F Jeugdfilmfestival van start met de première van ‘Ook muizen gaan naar de hemel’ in Kinepolis Antwerpen. Meter en peter van het festival zijn Jean Janssens en Ben Segers. “De komende twee weken gaan alle kinderen Jeffen!” Daarmee verwees Ben Segers naar tal van workshops en filmvoorstellingen die Jeugdfilm organiseert. “Het is de bedoeling dat we kinderen op een leuke manier kritisch leren nadenken over film”, zegt Bregt Van Wijnendaele van Jeugdfilm.

In Het Paleis wordt er tijdens de krokusvakantie een vijfdaagse Masterclass theater en film gegeven aan kinderen tussen de zes en acht jaar. “Maï Calon en Alex Akute zijn twee audiovisuele kunstenaars die de kinderen op een creatieve manier kennis leren maken met film”, zegt Van Wijnendaele. Tijdens de workshop leren kinderen werken rond stop-motion, zoals in de openingsfilm ‘Ook muizen gaan naar de hemel’ van de Tsjechische regisseurs Jan Bubeníček en Denisa Grimmová.

Lees verder onder de video:

“Tijdens de workshops worden kinderen door experts mee op avontuur genomen om kennis te maken met de verschillende aspecten van film en theater. We hopen ze zo meer kritisch te laten nadenken over film en theater”, legt Van Wijnendaele uit. Want naast de workshops in Het Paleis in festivalstad Antwerpen, biedt het J.E.F-festival over zeven verschillende steden interactieve workshops aan. “Ook in het Zuiderpershuis, Lumière en Kinepolis kunnen kinderen nog twee weken terecht voor een lading film.”

 

Het J.E.F Jeugdfilmfestival loopt nog tot het einde van de krokusvakantie. Voor tickets en info kan u terecht op: https://jeffestival.be/nl 

By | 2022-02-21T12:46:19+01:00 februari 21st, 2022|Cultuur|0 Comments

About the Author: