Triangelbuurt bereidt zich voor op heropening nachtleven: “Hopelijk is het nu voor goed“

Ons Belgisch nachtleven mag na twaalf weken weer los, zo besliste de Nationale Veiligheidsraad afgelopen vrijdag. Op één week tijd van 0% naar 100% dus, hoe bereidt de Triangelbuurt zich hierop voor?

“Ons hele team stond echt te popelen om terug te beginnen, dus toen we het nieuws hoorden zijn we er meteen terug ingevlogen”, zegt Carlos Michielsen van Club Capital op de Rubenslei. De spits wordt daar vanavond afgebeten door lokale dj’s als Lola Haro, Laurens en Pirrès. Verwacht je aan een stevige portie techno, house, en goede oude rave. “We zijn al eens eerder terug open geweest, dus coronagewijs zijn we al voorbereid. Het meeste werk is dan ook in het maken van de line-ups en de bijhorende designs gekropen. Onze inspanningen hebben wel geloond, en we zijn helemaal klaar om er in te vliegen vanavond”, aldus Michielsen.

Zaterdag is Kavka Oudaan aan de buurt. Zij schieten uit de startblokken met een brede waaier aan genres op Love On Top Club: “Love On Top Club was erg last minute nog op zoek naar een locatie, en omdat wij graag jonge organisaties en evenementen ondersteunen was dit geen enkel probleem”, laat Laurent James van Kavka weten. “Kavka heeft natuurlijk ook een brede socioculturele werking die wél is kunnen blijven doorgaan de afgelopen twee jaar”, wat meteen ook verklaart waarom het jongerencentrum niet meteen op de feestkar springt. “De grootste aanpassingen voor ons zal dan ook zijn dat ons evenemententeam terug voltijds aan de slag kan. We zijn al eens terug open geweest, dus we weten nu wat we moeten doen”, zegt James.

Vol goede moed

Bij zowel Club Capital als Kavka stromen de aanvragen sinds afgelopen vrijdag terug binnen. “Het is niet alleen zo dat we veel nieuwe evenementen moeten inplannen, door de sluiting is er ook veel niet kunnen doorgaan wat opnieuw moet worden ingepland. Een hoop gepuzzel dus, maar ik puzzel liever dan dat ik de deuren weer sluit”, laat Michielsen weten. Ook voor Kavka komt er een drukke periode aan: “Ons evenemententeam zal heel wat overuren moeten draaien, maar we stappen er allemaal met goede moed in. Hopelijk is het nu voor goed”, aldus James.

De laatste druppel

De heropening kwam net op tijd. De eventsector trok eerder deze maand al aan de alarmbel toen ze liet weten dat een nog langer durende sluiting voor velen fataal zou worden. Daarop besloten heel wat clubs om op 18 februari, vandaag dus, te openen los van het besluit van de overheid. Ook Club Capital was dit van plan: “Dit besluit hebben wij samen met veel anderen in de sector genomen omdat het ook gewoon nodig was. De line-up voor vanavond stond dan ook al vast”, besluit Michielsen.

Kavka had geen plannen om al te openen: “Wij worden gesubsidieerd door zowel de Vlaamse Overheid als Stad Antwerpen, wij vinden het dan ook belangrijk om de door hen opgelegde maatregelen niet te overtreden”, legt James uit. “Wij begrijpen natuurlijk volledig dat onze collega’s uit de privésector duidelijkheid willen. Wij ook. Maar wij hebben het geluk gehad dat nachtleven maar een deel van onze werking is, en dat onze sociale werking wel altijd is kunnen blijven doorgaan.”

Zin in een feestje dit weekend? Reis dan vanavond af naar Club Capital voor Capital Reopening. Morgen staat Kavka samen met Love On Top Club voor u klaar. En voor zij die vergeten zijn hoe het moet: drink af en toe wat water, laat uw camera vooral thuis, én nee is nog altijd nee. Veel plezier!

By | 2022-02-18T19:21:21+01:00 februari 18th, 2022|Cultuur|0 Comments

About the Author: