Luc Alloo: “Ik zie de opkomende journalisten heel graag”

De tweedejaarsstudenten journalistiek op de AP Hogeschool werden aangenaam verrast door een gastles van Luc Alloo, de bekende documentairemaker. Hij bracht hen inzichten over hoe hij te werk gaat en hoe de sector in mekaar zit. Vol optimisme wenst hij de komende generatie journalisten moed toe.

Wat wilt u meegeven aan de toekomstige journalisten?

“Ik zie de opkomende journalisten heel graag. Ik wil hen toewensen dat het veld open ligt. Men zegt altijd dat de sector beperkt is, dat er maar drie televisiezenders, een beperkt aantal radiozenders en een beperkt aantal dag-  en weekbladen zijn. Dat is niet waar, maak het verschil. Geloof er in, wees ambitieus, creatief en blijf geloven in het goede verhaal.”

Wat is uw motto?

“Blijf uzelf, laat u niet te veel voor de kar spannen, blijf eigenwijs, blijf deontologisch en ethisch correct. Hou van je vak, en hou ook van mensen.”

Staat u graag voor de klas?

“Jonge mensen inspireren mij altijd. Ik voel me ook nog 23 in mijn hoofd en vind het heel leuk om met jonge mensen te praten en te filosoferen over hun gemoedstoestand, hun (on)geloof, hun visie op de wereld van nu en hun maatschappelijke bedenkingen. Jongeren zijn de toekomst, de huidige journalisten zijn de ouders van 2030. Die gaan de wereld helemaal tot leven brengen. Dus natuurlijk hou ik van jonge mensen.”

By | 2022-02-16T16:45:09+01:00 februari 16th, 2022|Geen categorie|0 Comments

About the Author: