Uitbaters Christmas World Benny en Ceylam: “Klanten beleven een feestje dankzij onze muziek”

De kerstperiode tijdens het tweede coronajaar is begonnen, maar dat houdt ons niet tegen om onze kerstinkopen te doen. Uitbaters van ‘Christmas World’, Benny en Ceylam, houden de goede moed erin om klanten te laten genieten van hun kerstwinkel op de Meir. “Als klant laat je in de winkel je fantasie werken voordat je iets koopt.”

In 2016 startten Benny en Ceylam met hun ‘Christmas World’. Een winkel met allerlei kerstartikelen die je zeker in huis wil. Maar het eerste idee was niet om een winkel te starten. “Mijn vrouw is gek van Kerstmis. We kochten een 400tal pallets met kerstmateriaal van een firma die failliet ging. Dat wilden we doorverkopen. Toen kwam mijn vrouw met het idee om een kerstwinkel te openen”, vertelt Benny. Zo ontstond ‘Christmas World’, een kerstwinkel die enorm populair is met zes winkels in België en één in Aken in Duitsland.

Online winkelen is populair, maar niet met Kerstmis

In 2021 is het bijna de norm om online te winkelen. Maar Benny weet dat zijn klanten liever naar de winkel komen in plaats van online te kiezen. Dat heeft zo zijn redenen. “Als je een product ziet, kan je inbeelden hoe het thuis zal zijn en met wat je het samen kan plaatsen. Je kan je fantasie laten werken als je in onze winkel bent. Als je online een foto van een kerstbal ziet, weet je niet hoe dat bij andere spullen zal passen. Je moet je fantasie daarvoor gebruiken.”

Steeds meer vroege versierders

“Sommige kerstwinkels van ons gaan al in september open. We krijgen dan genoeg tijd om alles klaar te maken voor de kerstperiode. We horen van sommige mensen dat ze willen dat kerstwinkels pas na Sinterklaas openen, maar dat kunnen we niet maken. Ons is opgevallen dat mensen steeds vroeger hun kerstversiering ophangen. Corona heeft daar een beetje mee te maken omdat mensen de sfeer wat willen opvrolijken.”

In september zie je vaak nog geen kerstversiering. Maar als een kerstwinkel in september opent, komen klanten alsmaar meer piepen. “Als klanten online zien dat er een winkel opent met kerstversiering, dan komen ze vaak af. Ze gaan kijken naar de versiering met de gedachte dat die eind november of begin december misschien al weg is. En dan decoreren die mensen hun woonplaats al. Maar een kerstboom zetten in september gebeurt nog niet vaak. Al heb je zo van die ‘gekken’ die dat wel doen.”

Een goede sfeer tijdens het winkelen brengt meer succes

Kerstshoppen is een leuke bezigheid. Daar zorgen Benny en Ceylam voor. “Bezoekers hebben een bepaalde beleving als ze onze winkel binnendonderen. De kerstspullen en lichtjes zijn daar de reden voor. Maar de muziek is de ‘schuldige’ om hen in zo’n sfeer te brengen waardoor ze meer spullen kopen. We zetten elke dag muziek op, meestal kerstmuziek en schlagers.” Dankzij die muziek beleeft Benny leuke zaken in zijn winkel. “Toen er een keer luide schlagermuziek speelde, zetten een aantal klanten spontaan een polonaise in. Ze kenden elkaar niet, maar de kerstsfeer zat er dik in.”

 

By | 2021-12-15T11:09:34+01:00 december 9th, 2021|Luchtig|0 Comments

About the Author: