Zoete route door de Koekenstad

De Pateekesweek is een proeverroute doorheen Antwerpen die jou langs de beste zaken brengt voor pateekes, koffie, chocolade en ander lekkers. Dit jaar heeft de organisatie beslist om, door de coronapandemie, de Pateekesweek samen te brengen met de Chocoladeweek. Het thema van dit jaar blijkt de melo-cake te zijn. Een marshmallow bovenop koekje, volledig omhuld in chocolade.

Je kan deze proeverroute volgen na aankoop van een Pateekespas. Deze kost 10 euro en bevat 10 bonnetjes. Die kan je inruilen bij jouw favoriete deelnemende zaken voor een gebakje, koffie of andere zoetigheid. Afhankelijk van de zaak moet je één of twee bonnetjes afgeven. 

Bij aankoop van de Pateekespas ontvang je ook een brochure. Hierin staat een lijst met informatie over de deelnemende zaken én ook een gratis inkomkaart voor de tentoonstelling “Koekjes uit Antwerpen”. Deze gaat door in de Stadsfeestzaal. Waarom is het Antwerps Handje nu juist Antwerps? Of van waar komt de melo-cake? Je ontdekt het allemaal in de tentoonstelling.

Ben je nog op zoek naar een leuke (én lekkere!) activiteit om te doen met je gezin, vrienden of geliefde? Je kan nog tot en met zondag 14 maart meedoen met de Chocolade en Pateekesweek!

Je kan jouw pateekespas kopen bij de Dienst Toerisme van de Stad Antwerpen (Grote Markt 13), in het Centraal Station en bij alle deelnemende zaken. Hier vind  je een overzicht van alle deelnemende zaken en welke zoetigheid je waar kan krijgen.

By | 2021-03-12T10:28:19+01:00 maart 11th, 2021|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment