LEGO verovert de Handelbeurs

Wie nog een daguitstap wil plannen, kan terecht in de Handelsbeurs van Antwerpen. Het oudste beursgebouw ter wereld leent zijn locatie tijdelijk aan ‘Bricks In The City’, een LEGO tentoonstelling voor jong en oud.

In een zijstraat van de Meir vind je de recent gerenoveerde Handelsbeurs. Het eeuwenoude gebouw zet nu zijn deuren open voor alle LEGO liefhebbers. “Met ‘Bricks In The City’ willen we bezoekers van alle leeftijden onderdompelen in de wereld van LEGO en tegelijkertijd de Handelsbeurs in de kijker zetten”, zegt Danny Achten, gedelegeerd bestuurder van de Handelsbeurs.

Van stripfiguren tot royals

Er is voor elk wat wils. Jonge kinderen kunnen zich bezighouden met het ontdekken van de prachtige verhalen die verscholen zitten in de creaties. Tegelijkertijd kunnen de volwassenen genieten van LEGO royals en replica’s van klassieke kunstwerken . “We willen een breed publiek aantrekken en werken daarom samen met Dirk Denoyelle, gecertificeerd LEGO professional. Hij zit al twintig jaar in de LEGO wereld en maakt ongelofelijke creaties.”

In het maken van zo’n LEGO kunstwerk kruipt veel tijd. Gelukkig staat Denoyelle er niet alleen voor. “Dirk werkt samen met een vast team van mensen die hem helpen bij het maken van zijn werken. De replica van het Rubens schilderij werd gemaakt door een team van tien man. En alsnog nam het kunstwerk maar liefs 500 uren in beslag”, vertelt Danny Achten.

Perfecte combo: kunst en architectuur

De ruimte in de Handelsbeurs is optimaal benut. Zo is er goed nagedacht over de positionering van de werken om de LEGO kunst en de architectuur van de Handelsbeurs allebei tot hun recht te laten komen. “We hebben ervoor gekozen de benedenverdieping te gebruiken voor de grotere creaties. Zo krijgen de bezoekers de kans om de werken van dichtbij en veraf te bekijken. Daarnaast is zo’n grote ruimte ook ideaal om genoeg afstand te houden en de coronamaatregelen te respecteren.”

‘Bricks In The City’ is dus de ideale gezinsuitstap tijdens vakanties, weekends en woensdagen. Omdat de tentoonstelling zo succesvol is, wordt deze verlengd tot het einde van de paasvakantie. Neem dus zeker eens een kijkje.

 

By | 2021-02-19T13:13:08+01:00 februari 19th, 2021|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment