Valentijn à la corona

Nu de horeca dicht is en alleen niet-essentiële reizen zijn toegestaan, zal een romantisch diner of een citytrip naar de stad van de liefde er niet inzitten op valentijn. Gelukkig zijn er zaken die iets doen rond deze dag van de liefde zodat de tortelduifjes onder ons niet op hun honger moeten blijven zitten.

  • Kuieren op de Vogelenmarkt. Je kan de dag goed inzetten met een romantische wandeling op de Vogelenmarkt. Deze markt staat elke zondag tussen 8 uur en 13 uur op de Graanmarkt. Je kan er onmiddellijk bloemetjes scoren.
  • Pancakes love brunch in de Wasbar. Na de wandeling kan je even halt houden bij de Wasbar voor een take-away brunch. Zij bieden een Big love pakket aan voor 25 euro p.p. In het pakket zitten onder meer: pancakes, granola en Griekse yoghurt, een koffiekoek naar keuze, ovenvers brood, een portie guacamole en versgeperst sinaasappelsap. Plaats van afspraak: Graanmarkt 15.
  • Comedy Shop in Arenberg. De cultuursector staat al een tijd on hold. De Arenbergschouwburg heeft iets creatiefs bedacht zodat ze toch de deuren voor één dag kunnen openen. In plaats van in de gelijknamige Arenbergstraat een theatervoorstelling mee te pikken, kan je er op Valentijnsdag komen shoppen. Je kan merchandise kopen van 24 artiesten als Nigel Williams en Soe Nsuki. Reserveren is verplicht en tickets kosten € 2,49.
  • Opera Ariadne auf Naxos. Om de avond romantisch in te zetten, kan je vanuit je zetel een operaconcert meepikken van Richard Strauss en Hugo von Hofmannsthal. Het stuk gaat over twee operagezelschappen die in het stadspaleis van Wenen de gasten moet vermaken. Het diner in het paleis loopt uit waardoor de hofmeester verkondigt dat de twee gezelschappen tegelijkertijd moeten spelen wat uiteraard voor de nodige strubbelingen zorgt. Een ticket voor deze online voorstelling kost 10 euro.
  • De Foyer Valentijnsmenu. Tijdens het operaconcert kan je genieten van één van de take-away Valentijnsmenu’s die De Foyer in de Bourlaschouwburg aanbiedt. Er is ook een veggie menu voorhanden. Zo sluit je de dag in stijl af.

 

By | 2021-02-10T14:14:35+01:00 februari 11th, 2021|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment