Ontdek Dublin op de Wapper

Met dank aan het Antwerps Fotomuseum is de Triangelbuurt tijdelijk een stukje cultuur rijker. Op de Wapper werd het pand tussen De Slegte en het Rubenshuis omgetoverd tot een pop-upmuseum voor de multimedia-installatie ‘Made in Dublin’.

Onze buurt is tijdelijk een stukje rijker dankzij ‘Made in Dublin’, een tijdelijke tentoonstelling die de multiculturele Ierse hoofdstad weerspiegelt. Omdat de dynamiek van de installatie het beste tot z’n recht komt in een stedelijke omgeving, koos het FOMU ervoor om buiten haar museummuren te breken en hartje stad in te trekken. De Wapper bleek daarvoor de ideale locatie. “We wilden ‘Made in Dublin’ echt naar de mensen brengen. Doordat er op de Wapper heel wat passage is, kunnen we hier veel volk in aanraking laten komen met de installatie. We wilden het vooral zo toegankelijk mogelijk maken. Om die reden is de toegang tot de tentoonstelling trouwens ook gratis.”

Quadrafonische multimedia-installatie

‘Made in Dublin’ is een quadrafonische multimedia-installatie die is voortgekomen uit de foto’s van Eamonn Doyle. Hij fotografeerde zeven jaar lang de straten van zijn hoofdstad en publiceerde veel van die foto’s in zijn ‘Dublin-trilogie’. Met ‘Made in Dublin’ wilde hij het werk uit zijn boeken naar een hoger niveau tillen en daarvoor werkte hij samen met kunstenaar Niall Sweeney, componist David Donohoe en schrijver Kevin Barry. De samenwerking uitte zich in een uniek resultaat. De foto’s worden getoond op negen schermen en ondersteund door een soundscape. De snelle opeenvolging van de verschillende beelden in combinatie met de muziek en gesproken tekst, geeft de dynamiek van de stad weer. ‘Made in Dublin’ is nog tot en met 27 februari te bezichtigen is.

By | 2021-02-12T09:20:04+01:00 februari 9th, 2021|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment