To Be Antwerp 2020 helpt afgestudeerde kunstenaars

Het is niet simpel voor net afgestudeerde kunstenaars om een publiek te vinden in volle coronacrisis. Daar speelt To Be Antwerp op in met hun vijfde editie. 50 jonge kunstenaars krijgen de kans om hun werk te tonen in de etalages van de Theaterbuurt. 

De studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Sint Lucas
School of Arts Antwerpen stellen hun werk tentoon doorheen de hele wijk. Zo kan je op een covid-proof manier toch hun kunst bewonderen.

Gap

Subin Son toont haar serie ‘Gap’

Het geheel heeft veel weg van een wandelzoektocht met kunst. Je speurt naar de bordjes met het logo op, om daar de werken te kunnen bewonderen. Dat geeft het een leuke extra dimensie. Kunst in het straatbeeld, dat zou meer moeten gebeuren. Het is toegankelijk voor iedereen, zonder er naar op zoek te moeten gaan. Zo krijgt kunst meer zichtbaarheid en bereik je een groter publiek.

“Learning how to pose” is een werk van Gena De Wageneer

Dat is perfect voor de studenten, die dit jaar geen afstudeertentoonstelling hadden. Zelfs de affiche werd gecreëerd door net afgestudeerden. Luka Lenie en Yanis Berrewaerts kregen de kans om die te ontwerpen. Hun design is te zien op 250 billboards doorheen de stad. Van zichtbaarheid gesproken.

The Calling of Saint Matthew

Jesse Van Dun maakte “The Calling of Saint Matthew”

De wandelroute van To Be Antwerp is nog te bezichtigen tot 11 december. Meer informatie en de locaties kan je vinden op hun website tobeantwerp.com.

By | 2020-11-28T10:49:51+01:00 november 28th, 2020|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment