Het Leopoldsplein straalt magie uit

Vorige maand werd in ons land het nieuwe streamingsplatform van Disney gelanceerd. We hebben er lang op moeten wachten, maar het geduld van de fans wordt beloond met maar liefst vijf gigantische muurschilderingen in verschillende grootsteden. Zo pronkt een tafereel uit de allereerste Disney+ Original ‘The Mandalorian’ hoog boven het Leopoldsplein uit.

Eind vorig jaar al lanceerde The Walt Disney Company haar nieuwe streamingsdienst in de Verenigde Staten, Canada en Nederland, maar sinds 15 september is Disney+ ook in ons land verkrijgbaar. Het kersverse platform kondigde meer dan 500 titels aan. Heel wat oude films werden vanonder het stof gehaald, maar ook de nieuwste uitgaves van Toy Story, The Lion King en Frozen vallen op het kanaal te bewonderen. Met zijn 6.99 euro is Disney+ een pak goedkoper dan belangrijkste concurrent Netflix.

Verborgen parel

Om dat te vieren werden er in Gent, Brussel, Luik, Charleroi en Antwerpen muurschilderingen aangebracht gebaseerd op de vijf legendarische merken (Pixar, Disney, Marvel, Star Wars en National Geographic). Aan het Leopoldsplein, verscholen boven het gebouw van de Burgerij, toverde artiest Toon van Ishoven een fraai portret van Mando en The Child, personages uit een gloednieuwe serie.

‘Ik ben best tevreden met het resultaat’, glundert de artiest. ‘Het bracht heel wat emoties los bij de mensen, en ook op Instagram kwam er voldoende respons. Via de connecties van Wallin, een organisatie uit Gent die bemiddelt tussen de artiesten en opdrachtgever, kwam mijn werk in een wereldwijde selectie van beste graffitiwerken van de maand september terecht.’

Manda wat?

The Mandalorian is een Star Wars- spinoffreeks en tevens ook het eerste grote succes van de streamingsdienst Disney+. Een verslavende serie over een bountyhunter die op criminelen jaagt tot hij op een wezen met bizarre krachten stuit. De fenomenale hype rond Baby Yoda kent zijn vervolg op 30 oktober want dan komt ook het langverwachte tweede seizoen online.

Mandalorian Leopoldsplein

De muurschildering van Toon van Ishoven voor Disney+

By | 2020-11-20T13:44:37+01:00 oktober 20th, 2020|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment