Vaarwel en tot ziens

Wat een laatste fantastisch semester had moeten zijn, is een beetje anders uitgedraaid dan verwacht. Corona zette stokken tussen de wielen waardoor de mooie vooruitzichten één voor één wegvielen: studenten in het buitenland moesten vroegtijdig terugkeren, een schooluitstap naar Georgië werd afgelast en de lessen moesten allemaal online doorgaan. We keken er nochtans zo hard naar uit om samen in ons redactielokaaltje te werken.

Laurence Verhees

Het afgelopen semester heeft ons klasje er alles aan gedaan om Den Triangel online te voorzien van buurtnieuws, persoonlijke blogs en sterke journalistieke stukken. En als je het mij vraagt, zijn we zeker in ons opzet geslaagd.

Nu sluiten we het jaar af. Het is tijd voor ons om de fakkel door te geven en nieuwe paden te betreden. De afgelopen drie jaar zijn voorbij gevlogen en ik denk dat we allemaal nostalgisch zullen terugkijken naar deze periode in ons leven. We willen meneer Frateur bedanken voor de interessante lessen, persoonlijke begeleiding en ook voor de vriendschap en steun die hij ons de afgelopen twee jaar gegeven heeft.

Hieronder enkele mooie gedachtes van alle redactieleden die het afgelopen jaar de redactie van de befaamde buurtkrant Den Triangel vormden. Vaarwel en tot ziens!

Yanko Beeckman: “De afgelopen drie jaar heb ik (bijna) alles geleerd over de journalistiek en al haar facetten. De afgelopen drie maanden heb ik geleerd dat ik de mensen met wie ik alles heb geleerd ongelofelijk hard ga missen.”

Ann Laenen: “Triangelnieuws zoeken en vinden, is wat moeilijker van thuis uit. Toch lukte het ons dagelijks om de krant te vullen met drie, soms vier, artikels. Teamwork makes the dream work!”

Frederic Clijmans: “Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mijn laatste academiejaar kon afsluiten door creatief werk te leveren met een hele toffe groep. Volgens mij hebben weinig studenten die luxe. Onze kleine redactie heeft mij er doorheen de jaren vaak door moeten sleuren, en daar blik ik dankbaar op terug.”

Marie De Saedeleer: “Naar mijn mening was dit het jaar waarin iedereens identiteit heel duidelijk werd in hetgeen we maakten. Omdat we vaak zelf onderwerpen, interviewees en invalshoeken mochten kiezen kon je echt je eigen stempel zetten op je laatste jaar. Persoonlijkheid staat centraal. Het is daarom ook zo fijn om nauw samen te werken met zo’n kleine redactie net omdat iedereen erg verschillend is. Ik ben erg dankbaar voor het warme gevoel dat ik altijd had in de klas, want bij velen stopt dat na het middelbaar.”

Pieter Desaever: “Het vloog voorbij als een zomers briesje. Met de journalistieke wind in de rug zal ik, kundig op vele vlakken, neerdalen in een veelbelovende toekomst.”

Ilene Bellens: Het laatste jaar journalistiek was een echte rollercoaster. Een hele volle agenda, een pandemie en een stage van 4 maanden zorgden voor de nodige uitdaging. Toch kijk ik met grote ogen vooruit naar de toekomst. Het wordt nu tijd om ons warm nest te verlaten en te zien of we kunnen vliegen.

Tess Jacobs: “Ik vond het leuk om de verhalen van inspirerende mensen te kunnen delen via mijn stukken. We waren een sterke klas die elkaar goed aanvult.”

Annelies Hart: “Ons laatste jaar was er één van veel kansen, veel deadlines maar ook vooral veel teamwork. Zelfs corona kreeg ons niet klein!”

Joke Vereecken: “Het is altijd een grote uitdaging geweest, maar de laatste maanden werden we nog harder getest. Ondanks dat hebben we als klas fijne artikels afgeleverd en ben ik blij dat ik in deze fijne groep heb mogen werken.”

Jonathan Cieters: “Het was een bewogen jaar. Door de komst van corona werd mijn stage opgeschort en moest ik van thuis uit aan Den Triangel werken. Het heeft me in ieder geval één ding geleerd, en dat is dat ik een kei ben geworden in improviseren afgelopen jaar.”

Cleo Stordiau: “Doorheen het jaar is de groep enkel sterker geworden en kregen we zicht op de interesses van anderen. Zo konden we de samenwerking nog beter en vlotter laten verlopen.”

Matan Grouper: Ondanks de vele groepswerken dit jaar, was het voor mij een nogal eenzame redactieperiode. Deze periode bracht ik voornamelijk met Endrik door, en de buurtkrant die we allebei hebben gemaakt, voelde dan ook als een heel persoonlijk stuk. Het feit dat wij erin slaagden een volledige krant te maken, hebben me doen inzien dat als je goed kan samenwerken, je zelfs met twee heel ver kan komen.

Endrik Van Cutsem: Het afgelopen jaar was er eentje met heel wat druk op de schouders. Na twee jaar lanterfanten was dit het jaar van het echte werk. Of zo voelde het toch. Een buurtkrant maken met twee was een bijzondere, maar niet te vergeten ervaring.

We willen ook u, de lezer, bedanken voor het lezen van de stukken waar wij zo hard aan werken. In oktober is Den Triangel terug met meer buurtnieuws en spannende verhalen met een gloednieuwe frisse redactie. Wij gaan lekker uitwaaien!

Class of 2020

Class of 2020

By | 2020-06-12T23:25:00+02:00 juni 13th, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment