ZOO Antwerpen uit lockdown: “Net een privé-wandeling”

Het weer zat niet mee maar dat hield Triangel-redactielid Laurence niet tegen om een leuke uitstap naar de zoo van Antwerpen te plannen, samen met haar oma Gilberte. De zoo is weer open voor bezoekers, uiteraard met de nodige maatregelen.

Sinds vorige week is de zoo van Antwerpen weer open voor bezoekers zonder abonnement. Mensen met een abonnement konden als sinds 18 mei terug naar de zoo. Na twee maanden zonder bezoekers en pure rust en stilte is het voor de dieren ook weer aanpassen.  Gelukkig voor de dieren mag er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk de dierentuin binnen.

Leeuw Nestor verloor zijn zus Caitlin nog maar enkele dagen geleden. ZOO Antwerpen hoopt snel een nieuw maatje te vinden voor Nestor.

Er zijn enkele nieuwe regels in verband met corona. Zo is er een bepaalde wandelroute die je moet volgen om niet te veel andere bezoekers te kruisen. Maar die andere bezoekers zullen geen probleem vormen. De zoo mag maar 30 procent van zijn totale capaciteit aan mensen toelaten , mits reservering. Dat maakt dat je dus sowieso al niet over koppen moet lopen. Ook het dragen van een mondmasker in de gebouwen is verplicht.

“Tijdens de wandeling van twee uur zijn we ongeveer tien andere bezoekers tegengekomen. Het leek wel alsof we alleen in de zoo waren. Heerlijk, zo’n privé-wandeling. Dat wil ik zeker vaker doen, maar dan wel wanneer het zonnetje schijnt,” aldus Gilberte.

By | 2020-06-09T17:55:11+02:00 juni 9th, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment