Een mondmasker van Marc Van Ranst of Maggie De Block? Het kan!

Een mondmasker hoeft niet altijd wit te zijn. Dankzij Plein Publiek kan je vanaf nu rondlopen met Marc Van Ranst of Maggie De Block op je mondmasker. De opbrengst van dat initiatief wordt gedoneerd aan Street Nurses. 

Rondlopen met het gezicht van de twee spilfiguren van de coronacrisis is mogelijk. Het horeca- en evenementenbedrijf Plein Publiek liet gepersonaliseerde mondmaskers maken met de gezichten van De Block en Van Ranst op.

Out of the box denken

Plein Publiek wilde origineel uit de hoek komen en startte met de verkoop van mondmaskers. “We hebben als bedrijf altijd een beetje out of the box gedacht. Tijdens een vergadering met onze vennoten waren we het er unaniem over eens dat we iets wilden doen voor het goede doel”, vertelt Nelson Donck van Plein Publiek. “Dat goede doel werd dan Street Nurses.” 

©Nelson Donck

Street Nurses is een organisatie die zich inzet om daklozen te voorzien van basisbehoeften. “De reden daarvoor is een gesprek dat ik had met iemand van de organisatie. Ze staan vaak met een standje achter de hoek van Plein Publiek Brussel. Ik vond het een mooi initiatief, daarom wilde ik de is opbrengst aan hen geven.”

Vervolgens werd er tijdens die vergadering besloten om mondmaskers te maken met de gezichten van Maggie De Block (Open VLD) en viroloog Marc Van Ranst. “Het zijn twee onmiskenbare figuren in deze crisis. Ze hebben ook karakteristieken die je makkelijk kan herkennen. Ik heb onze designer van dienst, Tony, gecontacteerd met de vraag om daar iets rond te maken. We hebben het ontwerp online gezet en voor we het wisten ontplofte onze mailbox met de vraag of de mondmaskers al beschikbaar waren.” 

“Om de mondmaskers te laten maken, hadden we hulp nodig van anderen. Na wat research zijn we terecht gekomen bij het bedrijf Pasco Business & Promogifts. Zij produceren de mondmaskers. Daarnaast moesten we ook ineens veranderen van horecabedrijf naar webshop.” 

Liever Marc dan Maggie 

De mondmaskers zijn sinds het begin al enorm populair. Nelson bestelde van elk paar 250 stuks. “Die waren meteen de deur uit, dus ik heb er van elke soort nog 1000 extra besteld. Momenteel zijn nog maar een honderdtal mondmaskers van Maggie over, en die van Marc zijn volledig uitverkocht.” 

©Plein Publiek

In totaal heeft deze actie al 5000 euro opgebracht. “We verkochten de maskers in verschillende pakketten van €5, €9 en €14. Maar we hebben er ook bewust voor gekozen Om mensen daarnaast ook nog de mogelijkheid te geven om iets extra te doneren. Zo konden we meer geld verdienen voor Street Nurses. We zijn ontzettend blij met het verloop en de voorlopige opbrengst van ons project. Zo zorgen we ervoor dat de daklozen in Brussel toch voorzieningen hebben.”

Mondmaskers bestellen kan nog altijd via info@pleinpubliek.be

By | 2020-05-20T20:56:58+02:00 mei 21st, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment