Muffins, pannenkoeken, taarten, brood,… De quarantaine haalt de bakker in ons naar boven en Instagram bulkt intussen van de dessertfoto’s. Deze week maken we punchharten: simpel, lekker én een toffe activiteit voor de kindjes. Smakelijk!
Het wordt er na al die weken niet makkelijker op om de kinderen te blijven entertainen. Daarom schudden wij nog snel een leuk recept uit onze mouw, waarmee je de lekkerste amandelkoekjes maakt. Het moet niet altijd even gezond zijn toch?
Punchharten worden gemaakt van kneeddeeg. Zo kunnen de jongste gezinsleden creatief aan de slag. Je kan koekjes uitsnijden met standaard vormpjes of je kinderen zelf een vorm laten ontwerpen. Plezier en tijdverdrijf gegarandeerd!
Ingrediënten voor +/- 20 koekjes (afhankelijk van de grootte)
- 150g zelfrijzende bloem
- 75g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 75g koude boter of margarine
- 50g gemalen amandelen
Ingrediënten voor het glazuur
- 150g bloemsuiker
- Bodempje water
- 4 druppels citroensap
Werkwijze
- Zeef de bloem
- Meng de bloem, suiker en vanillesuiker door elkaar en maak in het midden een kuiltje
- Doe het ei en de eierdooier in het kuiltje en verwerk alles tot een dikke brij
- Snijdt de boter in stukjes en leg ze op de brij
- Strooi er amandelpoeder over en kneed alles tot een glad deeg
- Het deeg een half uurtje laten rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit
- Leg de vormpjes op een bakplaat en bak ze 10-12 minuten in de oven
- Laat de koekjes afkoelen en bestrijk ze daarna met glazuur
Leave A Comment