Deze week op TikTok: dertigplussers

Vorige week werden in deze rubriek enkele TikTok-trends onthuld. Maar naast broeken bleken, slagroom happen en muren schilderen, is er nog een nieuwe ‘trend’: dertigplussers. De app startte als een platform voor kinderen en jongeren, maar ondertussen vinden ook meer en meer volwassen hun weg tussen de gekke video’s en de catchy dansjes.

Een klein bezoekje aan Wikipedia leert ons dat TikTok maar liefst 830 000 gebruikers op TikTok tot de leeftijdscategorie van 6 tot 18 jaar behoren. Daarvan is 64% procent zelfs jonger dan 12, en van de 18-jarigen gebruikt slechts 9% de app. Hoe ouder je wordt, hoe minder je dus geneigd bent om je aan TikTok te wagen? Toch niet. Er zijn net meer en meer 30-plussers die ermee beginnen, vooral sinds de quarantaine. Hoe zijn ze op het idee te komen om zich in te schrijven? En kunnen zij volgen in al dat jong gedruis?

Claudia (35) vindt dat ook volwassenen viraal kunnen gaan

 “Ik dans, zing en acteer graag, dus het is niet zo gek dat ik mijn weg naar TikTok gevonden heb. Mijn dochter zat er al langer op en toen ik eens alleen thuis was, heb ik de app ook voor mezelf geïnstalleerd. Diezelfde dag nog heb ik mijn eerste filmpje gemaakt.

Mijn kinderen vinden mijn creaties alvast hilarisch en mijn dochter doet zelfs vaak mee op mijn account. Het hare staat namelijk privé, want dat vind ik veiliger voor een achtjarige. Zelf sta ik er dan weer niet bij stil dat mensen van over de hele wereld mijn filmpjes kunnen zien, ik heb dus totaal geen zenuwen om iets te posten. Omdat TikTok wereldwijd gebruikt wordt blijven de filmpjes komen en dat maakt het wel verslavend. Eens je begint te scrollen, is het moeilijk om te stoppen.

Het is dan misschien gestart voor tieners, maar ik kom er alsmaar meer leeftijdsgenoten tegen. Een paar weken geleden nog heeft een vriendin van mij een account aangemaakt omdat ze mijn filmpjes gezien had. De ochtend nadat ze haar eerste filmpje gepost had, is ze opgestaan met 12 000 views. Wij volwassenen kunnen dus ook viraal gaan. (lacht)

Met mijn eigen likes en views hou ik me niet bezig, al doet het wel deugd als de kinderen van een vriendin bellen om te zeggen dat ik op de ‘for you’-pagina sta. Maar om daarom plots meer filmpjes te maken? Dat niet. TikTok is gewoon een hobby.”

 

@claudiadollet##momsoftiktok ##momlife ##wine ##winelover ##daydrinking ##fyp ##foryou♬ original sound – fitdadceo

Olivier  (40) kijkt naar de onnozelste dingen eerst

“Mijn dochter was al eerder bezig was met TikTok. Na dat hele gebeuren een tijdje te observeren, heb ik haar gevraagd of ik eens mee mocht doen. Sinds het begin van de quarantaine heb ik al een paar filmpjes op mijn profiel staan en scroll ik soms zelfs iets te lang op de app. Zowel bij het maken als het bekijken van filmpjes geldt voor mij: hoe onnozeler hoe liever!

Mijn filmpjes zijn nooit vooraf uitgedokterd, ik zie gewoon iets leuks passeren en wil dat dan nadoen met mijn vrouw of kinderen. Hen overtuigen is niet altijd gemakkelijk: mijn dochter wil wel meedoen maar is soms liever met haar eigen filmpjes bezig, en mijn vrouw is nog niet helemaal mee met de TikTok-trend.

Ik vind mezelf bijvoorbeeld niet te oud voor de app, maar mijn echtgenote zal dat tegenspreken. Volgens haar is TikTok voor kinderen en moet ik het dus ook aan hen laten. Ze durft ook wel eens opmerkingen te geven als ik zit te scrollen: ‘Dat het nu wel echt genoeg is’. Toch heb ik haar al kunnen overtuigen om mee te doen. Dat is dan eerst met tegenzin, maar eens we aan het filmen zijn amuseert zij zich ook.

Als je de app goed onder de knie hebt en veel volgers hebt, kan je er professioneel waarschijnlijk veel uithalen. Maar ik gebruik Facebook al op die manier, dus TikTok moet gewoon fun blijven. Ik ken er technisch ook gewoon te weinig van, en van mijn ‘danstalenten’ moet ik het niet hebben. Misschien heb ik op dat vlak dan wel de boot gemist. (lacht)”

 

@oliviermanigart♬ original sound – martin.dk

By | 2020-05-01T11:23:51+02:00 april 30th, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment