De ultieme quarantainetip van uw lokale boekhandel

Tijdens de lockdown gaan we massaal terug aan het lezen. Boeken die onaangeroerd in de boekenkast stonden, worden eindelijk opengeslagen. Bij gebrek aan leesvoer staan de Antwerpse boekenwinkels paraat om u op bestelling van een literair hoogstandje aan huis te voorzien. Zij gaven ons dé ultieme quarantainetip voor de Triangel-lezer mee.

Buchbar: na de crisis weer op boekendate?

In de Scheldestraat kan je bij Buchbar terecht voor de heerlijke combinatie van koffie, taart en boeken. Af en toe organiseren ze bookdates, een moment waarop je een avond collectief in hun gezellige boekenbar kan komen lezen. Iets wat nog niet meteen op de planning staat, maar gelukkig kan je tot dan bij hen eender welk boek bestellen via hello@buchbar.be, voor je het weet zit je er weer op date.

De ultieme quarantainetip volgens Annelies
Op de Buchbar-Instagram deelt Annelies dagelijks een quarantainetip. Haar ultieme tip is The Salt Path, ofwel Het Zoutpad van Raynor Winn. “Één van de buchbarklassiekers, die me vulde met hoop toen het even heel donker was. Over een wereld die plots verkruimelt onder je voeten en hoe jij dan je wandelschoenen aantrekt. Perfect voor deze periode,” aldus Annelies.

 

‘T Stad Leest: literatuur met een grote L

De gevestigde waarde ’T stad leest staat bekend om zijn groot aanbod aan literaire hoogstandjes en stationery. Voor dat laatste openden ze zelfs een apart winkeltje op Steenhouwersvest. Hun vertrouwde boekenwinkel maakt zich klaar voor een grote verhuis. Iets waar we ons op dit moment nog niet veel van moeten aantrekken, aangezien ze met de fiets boekbestellingen vanaf 20 euro gratis aan huis leveren binnen de Antwerpse ring. Ze geven ook boekentips op maat via info@stadleest.be of het nummer 03/233.08.80. Zo haal je ‘T Stad Leest toch een beetje tot in je woonkamer.

De ultieme quarantainetip volgens Wouter
Een must-read volgens Wouter van ’t Stad leest, is Max, Mischa & het TET-Offensief van Johan Harstad. “Een waanzinnig boek van meer dan 1200 pagina’s. Het is een boek dat je leven verandert en waarvan je wou dat het nooit stopte. Het vertelt niet alleen het verhaal van Max & Mischa, twee geliefden, maar het is ook een hypnotiserende trip langs de geschiedenis van Jazz, Rothko en de Vietnamoorlog. Waar deze volstrekt verslavende roman vooral om draait is: hoe lang moet je weg zijn van huis voordat het te laat is om terug te keren?” Met dit boek van formaat zijn je quarantainedagen meteen ingedeeld!

De Groene Waterman: oude rot in het vak

Een boekhandel die al 52 jaar lang literatuur op de kaart zet in onze koekenstad: De Groene Waterman. Dat met een aanbod van om en bij de 10 000 titels, fictie en non-fictie, in het Nederlands, Engels en Frans. In de gezellige kelder vinden regelmatig boekvoorstellingen plaats. Ook deze historische boekenwinkel voorziet jou van de nodige literatuur via leveringen met de post of met de fiets. Bestellen kan via de site

De ultieme quarantainetip volgens Katrien
Katrien van De Groene Waterman tipt Bult, een werk van Marieke De Maré. “Een heel mooi boekje met eenvoud, rust en vertraging als sleutelwoorden. De personages kruipen al snel in je hart. Veel gedachten, geformuleerd in weinig woorden en veel witregels. Mooi en poëtisch: een ideaal lockdownboekje. Wellicht wordt het nog mooier wanneer we straks met zijn allen terug een vitesse hoger schakelen.” Iets om naar uit te kijken, dus!

De Drie Leliën: spiritualiteit anno 2020

Boekhandel De drie leliën in de Nationalestraat specialiseert zich in boeken rond religie, zingeving en spiritualiteit. De winkel ontstond oorspronkelijk in 1949 op initiatief van de dekens van Antwerpen en voorzag de priesters, religieuzen en leken van liturgisch en pastoraal leesmateriaal. Ook deze boekhandel verzendt boeken tijdens de crisis. Die kan je bestellen via het nummer 03/231.03.39.

De ultieme quarantainetip volgens Els
De tweede berg van David Brooks is een echte aanrader volgens Els van boekhandel De Drie Leliën. “Het is een recent uitgebracht boek dat je meeneemt op tocht. Draait het leven om jou, of om de anderen? De race naar geluk, alles willen en de top proberen bereiken is de eerste berg. De tweede berg draait niet meer om het ‘ik’, maar juist om de relatie met anderen. Brooks onderzoekt hoe je een waardevol leven kan leiden in een egocentrische maatschappij. Een inspirerend boek voor elke gelukszoeker.” 

 

 

By | 2020-05-01T10:41:45+02:00 april 29th, 2020|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment