Een (uitzonderlijke online) edito

Beste lezer

Een edito komt normaal gezien op de tweede pagina van onze gedrukte krant te staan, maar wegens onvoorziene redenen die u wellicht al bekend zijn, werd er geen papieren editie gedrukt. Online oogt dit dus ietwat onnatuurlijk, maar verandering kan geen kwaad zeker?

Onze vorige redactieperiode verliep heel wat anders. Net zoals nu was de krant in handen van een tweekoppige redactie: Endrik Van Cutsem en ikzelf. Een heel stressvolle periode als het ware, want zo’n redactie bestaat normaal gezien uit ongeveer zes man. De krant werd ingekort van 16 tot 12 pagina’s om het werk wat draaglijker te maken, maar nog steeds was het een hele uitdaging om een krant met twee volledig gevuld te krijgen.

Dat het ons uiteindelijk lukte om op drie weken tijd een krant te maken, gaf ons des te meer voldoening. De krokusvakantie kwam als een welverdiende rust en we keken er naar uit om ‘op ons gemak’ de volgende krant te maken waarvoor we dan vijf weken tijd zouden krijgen.

Maar dan streek COVID-19 jammer genoeg op ons neer. Donderdag 12 maart kregen we het bericht dat de school de volgende dag gesloten zou zijn. Al snel werd het duidelijk dat we niet enkel de volgende dag maar zeker de volgende paar weken thuis moesten blijven.

En hoe maak je dan een krant? Binnen blijven was de regel, dus zelf foto’s maken en mensen op straat aanspreken zijn geen optie. We moesten dan maar leven volgens de leuze en ‘Bear Grylls-meme’ “Improvise, adapt, overcome”, en optimaal gebruik zien te maken van de website. Via netwerken als Hoplr konden we in contact blijven met de buurt om zo op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt, en via de wondere wereld van Whereby (een Skype van de Aldi zeg maar, die eigenlijk best nog goed werkte) kon de redactie toch nog dagelijks met elkaar in contact blijven.

Solidaire Triangel

Gelukkig konden we ook rekenen op de goodwill van buurtbewoners, medestudenten en heel wat andere mensen die ons hun verhalen wilden vertellen: de Triangelbewoners toonden zich van hun meest solidaire kant, we weten iets meer over het belang van Black History Month, en we kunnen zelfs alcoholgel maken om onze handen te ontsmetten, toch niet onbelangrijk in deze tijden. We willen al deze mensen nog eens extra bedanken, want zo hebben we toch nog verschillende verhalen kunnen brengen.

Endrik en ik geven nu weliswaar de fakkel door aan de volgende redactieploeg, die u na deze paasvakantie terug op de hoogte zal brengen van alle verhalen en gebeurtenissen in de Triangelbuurt. Een fijne vakantie nog toegewenst, en blijf gezond!

By | 2020-04-07T16:20:39+02:00 april 4th, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment