“Belangrijk om oudere buren te helpen”

Samenhorigheidsgevoel en solidariteit boven, zoveel is duidelijk in deze coronacrisis. Zo ook in onze Triangelbuurt waar Bert Claes (36) woont. Hij postte een bericht op Hoplr, een sociaal netwerk dat zich focust op sociale interactie tussen buurtbewoners, waarin stond: “Als er mensen uit de risicogroep of de oudere mensen hulp nodig hebben met boodschappen doen, laat dan gerust weten!”

Het bericht werd op veel positieve reacties uit de buurt onthaald. Iedereen kan hulp gebruiken, en er zijn twee redenen waarom Bert die hulp aanbiedt: “Ten eerste woont mijn familie wat verder weg, dus ik zou het zelf tof vinden moesten de buren van mijn grootouders dit ook doen. Ten tweede wonen er enkel maar oudere mensen in onze blok. We gaan daarom geregeld eens langs om te horen of we iets kunnen meebrengen van de winkel. Ik denk dat het voor de meeste oudere mensen belangrijk is om te vragen of je kan helpen.” 

Positieve burenrelatie, ondanks leeftijdsverschil

Ondanks het grote leeftijdsverschil komt Bert goed overeen met zijn buren. “Ook al is de onderbuur Micheline eind zeventig, het is een plezier om haar jeugdigheid en enthousiasme in de blok te hebben.” Het sociaal contact met de oudere mensen in zijn appartementsgebouw gaat ook niet ten onder aan de afstands maatregelen. “Al blijf je van een afstand aan de deur, toch is het niet altijd even eenvoudig om weg te geraken van een gesprek”, lacht Bert.

Maar hoe brengt Bert zijn dagen door als hij niet bezig is met anderen te helpen? “De eerste dagen start je met wat opruimen, maar op een klein appartement is dit ook wel snel gedaan. Af en toe een spelletje spelen, wat gitaar tokkelen, een korte wandeling maken. En aangezien ik leerkracht ben, heb ik ook wat thuiswerk gekregen. Het belangrijkste is om vooral bezig blijven en een routine op te bouwen.”

By | 2020-03-25T15:03:12+01:00 maart 24th, 2020|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment