Theaterkoppel stelt nieuwe productie ‘Lancelot en de Heilige Vrouw’ voor

Begin oktober gingen we langs bij pop-up theather De Proefkonijnen op de Franklijklei. De opbouw van de theaterzaal was nog maar net af en de eerste voorstellingen moesten nog gespeeld worden. Oprichters Randall Van Duytekom en Daphne Paelinck, die ook een koppel vormen, zijn nu al enkele maanden bezig en van 20 maart tot en met 5 april kan je hun nieuwe productie ‘Lancelot en de Heilige Vrouw’ zien.

“Sinds onze opening hebben we uitsluitend positieve reacties gehad”, zegt Randall. “We hebben de inrichting nochtans zo basic mogelijk gehouden, maar dat maakt het net gezellig. Door de kleinschaligheid van het zaaltje is er wel een intieme sfeer, en de mensen zijn daar heel blij mee.” De eerste maanden zijn vlot verlopen, al moet Randall wel toegeven dat het runnen van je eigen theaterzaal veel werk is. “De afgelopen tien jaar runden we enkel een theatergezelschap. Nu is daar nog de zorg van een eigen zaal bijgekomen en dat vergroot de werkdruk toch.”

Werk en privéleven combineren

Randall werkt wel niet alleen. Samen met zijn partner Daphne Paelinck, die je misschien wel kent als actrice uit Thuis en Spring, maken ze alle producties samen. “Het is leuk dat we alles samen kunnen doen”, zegt Daphne. “We zien die voorstellingen samen geboren worden. Het is heel fijn om die passie te kunnen delen met elkaar. We hebben naast ons werk ook een druk gezinsleven, want we hebben samen een baby waar we nog voor zorgen. Er valt dus veel te combineren.” Maar Randall heeft alvast geen probleem met die drukke agenda. “Voor mij is dat net een enorme stimulans om gedreven te zijn en dingen te maken. Als het te makkelijk zou gaan, zou ik niet met dezelfde energie op het podium kunnen staan.”

Wil je meer weten over de voorstelling ‘Lancelot en de Heilige Vrouw’? Lees dan vanaf 2 maart het volledige artikel in uw Triangel.

By | 2020-02-19T23:17:12+01:00 februari 19th, 2020|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment