Cassettes maken een comeback

Iedereen dacht dat ze dood waren, maar cassettes beleven een heropleving.  Na vinylplaten gaan ook muziekcassettes weer gewild over de toonbanken. “Het is voor bands goedkoper om muziek uit te brengen op cassettes”, verklaart Koen Van Immerseel, eigenaar van platenwinkel Wally’s Groove World in de Lange Nieuwstraat.

Sinds enkele jaren zijn vinylplaten weer populair bij het grote publiek. Maar wie had verwacht dat cassettes hetzelfde lot beschoren zou zijn? Voor Koen Van Immerseel, eigenaar van Wally’s Groove World, was het dan ook een verrassing toen hij het nieuws hoorde van de toenemende populariteit van de cassettes. “Ik schrok ervan dat de verkoop terug in gang schoot. Maar het zijn niet de grote labels die terug muziek uitbrengen op cassettes.”

Goedkoop voor beginnende bands

“Er zijn veel kleine labels in Antwerpen die terug muziek uitbrengen op cassettes omdat het goedkoper is”, vertelt Koen. “Wanneer je muziek wil uitbrengen op cassette heb je de keuze om er 10, 20 of honderd kopieën van te maken. In tegenstelling tot vinyl is dit veel goedkoper omdat je bij vinyl meteen 200 of 300 stuks moet laten persen”, vervolgt Koen.

Benieuwd wat de toekomst van de cassette te bieden heeft, lees dan zeker het volledige artikel vanaf 2 maart in uw Triangel.

By | 2020-02-11T16:55:02+01:00 februari 11th, 2020|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment