Er is een nieuwe nummer 1 in ’t stad

Afgelopen zondag werd het vernieuwde premetrostation Opera geopend en konden buurtbewoners kennismaken met de gloednieuwe tramlijn 1. Voor het eerst in meer dan vijftig jaar kunnen buurtbewoners opnieuw een tram nemen van het Zuid naar Luchtbal.

In 1965 reed er voor het laatst een tram over de Leien.  Sinds afgelopen weekend kan de buurt terug genieten van de zogenaamde Boulevardtram. Nadat enkele prominenten de eer kregen om als eerste een ritje te maken op de nieuwe tramlijn konden buurtbewoners ook kennis maken met de nieuwe nummer 1. Tijdens de rit gaf een gids uitleg over de werken die gebeurd zijn en over de verschillende haltes die de tram passeert.

De kersverse tramlijn 1 vervoert mensen tussen Antwerpen-Zuid en Luchtbal, en verbindt verschillende kernpunten van ’t Stad, zoals de Meir, de Opera en de Kinepolis. De opening van de Noorderlijn brengt zeven kilometer nieuwe tramsporen en zeven extra tramhaltes met zich mee. Voor de volledige heropleving van de Noorderlijn is het nog wachten tot het voorjaar. Tegen dan zouden ook de autotunnels en de parkeergarage onder het Operaplein klaar moeten zijn. Een aantal weken nadien volgt de afwerking van de Rooseveltplaats.

Onze stad is altijd in beweging. De volgende projecten op de agenda zijn de afwerking van de premetrokoker onder de Pothoekstraat, en ook de de afwerking van de premetrostations ‘Drink’ onder de Turnhoutsebaan en ‘Carnot’ onder de Carnotstraat.

By | 2019-12-11T17:14:33+01:00 december 12th, 2019|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment