Full Circle: een ervaringsverslag

Eén dag, twaalf locaties. Dat is de opzet van het stadsfestival Full Circle. Met hun project willen ze de grote party venues in onze koekenstad uitlichten en Belgische dj-namen in de kijker zetten met een line-up van eigen bodem. Vanaf drie uur in de namiddag tot acht uur ’s ochtends is er ruimte om je beentjes los te gooien op alle mogelijke muziekstijlen. De essentials om dit groots feest te overleven? Goed opgepompte fietsbanden en een dikke jas. Dat eerste had ik even over het hoofd gezien en wat heb ik me dat beklaagd.

In de namiddag kon je terecht op boat parties en feestjes op de meest gekke locaties zoals The Jane, het M HKA, het FoMu en in de befaamde koffiebar Black & Yellow. In het MAS kon je dan weer kleding ruilen, je kinderen konden losgaan op een eigen party in De Studio terwijl jij je vinyl platencollectie aandikt en in The Jane was er eten van Nick Bril te proeven.

Toch even een hoofdtelefoon bemachtigd in de wachtrij.

23:38 – Stop 1: Silent Disco in het MAS

Voor ons begon het feest pas ’s avonds, met als eerste stop de Silent Disco in het MAS. Elke deelnemer kreeg een hoofdtelefoon met drie kanalen in ruil voor zijn paspoort. Zo kan elke feestganger overschakelen tussen drie verschillende DJ’s. Dat zorgt ervoor dat er voor ieders wat wils is. Tenminste, als je in het MAS bent binnengeraakt. De organisatie ging hier de mist in, zowel buiten als binnen was er een lange wachtrij en het terugkrijgen van het paspoort die bij jouw hoofdtelefoon hoorde, bleek geen sinecure. Geen Silent Disco voor ons dus, wel een grote anti-climax om de avond mee te starten. Op naar stop 2 dan maar?

 

De loods die in maart tot Onder Stroom werd omgetoverd.

00:04 – Stop 2: B2B in Onder Stroom

Die was gelukkig niet ver van het MAS verwijderd. Onder Stroom is een aanwinst voor de stad die in maart dit jaar haar deuren opende. De voormalige boeienloods op de Tavernierkaai omschrijft zichzelf als een krachtcentrale voor creatieve en creërende zielen. De nacht werd er gevuld met platen van Nosedrip en Victor De Roo, twee jonge gasten die beiden op enkele jaren tijd naambekendheid hebben verworven en samenwerken met het label Stroom. De twee mannen die hun grote passie voor muziek delen, hielden de nacht gaande met een zeven uur lange ‘Back 2 Back’-sessie. De locatie was versierd met gezellige, kleurrijke lampjes en er was gelegenheid om een veggie nightsnack te scoren aan een foodtruck op het binnenpleintje. 

 

 

De meest kitscherige videoclips eerst in Bar Rodin.

Losgaan op Brtiney Spears & Co.

01:02 – Stop 3: All The Lovers in Bar Rodin

Onze derde stop maakten we onderweg naar de Pekfabriek bij Bar Rodin. Een naam die ik voor de line-up van Full Circle nog nooit had gehoord. De bar ligt verscholen in een historisch gebouw in de Lange Nieuwstraat, recht tegenover de AP Hogeschool campus. Een groot binnenplein leidt ons naar een gezellig salon aan de linkerkant en een opzwepend feest aan de rechterkant. Britney Spears en Lady Gaga gonzen door de boxen. Van tien tot vier uur was er ruimte om je innerlijke diva naar boven te halen op deze pop-trash-party waar All The Lovers voor bekend staat. En dat vergezeld door kitscherige videoclips op groot scherm, wat wil een mens nog meer?

 

De industriële setting van Pekfabrik.

02:03 – Stop 4: Black Mamba & Faisal in Pekfabrik

Tijd om met mijn velgen over de kasseien richting Borgerhout te schuren voor de set van mijn all time favourite DJ: Black Mamba. Je zal haar naam zeker en vast al eens hebben horen passeren op Studio Brussel, waar ze haar eigen programma heeft. Pekfabrik bevindt zich in een rustige woonwijk enkele straten verwijderd van de Turnhoutse Baan. Zoals de naam al verklapt, straalt de locatie een industriële sfeer uit. De set van Black Mamba was al een uur aan de gang en dat was eraan te zien. Bezwete feestgangers gooiden zonder schroom hun kont naar achter om alles even los te schudden op opzwepende hiphop beats. Waar ook wij ons even later schuldig aan bevonden. Daarna was het de beurt aan Faisal, die voor de nodige funk zorgde. Deze twee dj’s maakten van Pekfabrik ook meteen onze favoriete locatie van de avond.

Grooven op de set van Faisal.

 

Het tropische klimaat van Café Capital trotseren.

04:34 – Stop 5: Grand Café Capital

In het midden van het Stadspark bevindt zich Café Capital. Een naam die ik al vaak hoorde vallen onder vrienden, maar waar ik nog nooit was geraakt. Voor Full Circle stelden ze twee ruimtes ter beschikking. Zowel in hun dampende kelder als Grand Café kon je losgaan op House en Techno. En die damp mag je vrij letterlijk nemen.

05:07 – Stop 6: De Studio

De sfeer zit nog goed in De Studio om 5:30.

Op onze laatste stop van de avond konden we nog een deel van de sets van Fais Le Beau en Mati Drome meepikken. In de grote zaal dompelt Le Beau je onder in 90’s house, leftfield, new beat en trance. In de rotonde staat voor Mati Drome techno centraal. De voormalige Studio Herman Teirlinck is een gevestigde waarde in de Antwerpse party scene. Het cultuurhuis maakt niet enkel ruimte voor theater, cinema en workshops, maar trekt ook regelmatig het jasje van een club aan. Het is een huis waar alle muziekstijlen welkom zijn. Na de set van Fais Le Beau besloten we dat  voor ons de cirkel rond was. Wat een geluk dat er op 11 november de tijd is om je nog eens om te draaien in je bed. 

 

Na voor de tweede keer op rij Full Circle bij te wonen, kan ik oprecht zeggen dat ik fan ben van het concept. Ik heb nieuwe dj-namen en locaties ontdekt die ik zeker in het oog wil houden in de toekomst. Het evenement zet het uitgangsleven van onze stad op een positieve manier in de kijker, wat in Antwerpen niet altijd het geval is geweest. Meer van dat! Dat gezegd zijnde, kruip ik terug in mijn bed voor een middagdutje.

By | 2019-11-21T10:27:02+01:00 november 11th, 2019|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment