Dit allegaartje bakt komend jaar uw Triangel

Het nieuwe academiejaar is enkele weken geleden op gang getrapt. Dat wil zeggen dat ook de redactie van Den Triangel weer in gang schiet. En die redactie ziet er lichtjes anders uit dan vorig jaar.

Onder het motto “brood smaakt beter als je weet wie het gebakken heeft” (een verzinsel van uw kersverse hoofdredacteur) stel ik u graag de vernieuwde redactie van Den Triangel voor. Of beter gezegd: dat doet ze zelf. Ik vroeg aan elk lid van de redactie om zichzelf voor te stellen in één zin.

Ilene (22) is een studente met veel te veel hobby’s om op te noemen, die constant probeert dingen niet te vergeten. Ilene schrijft stukken die ú ongetwijfeld niet meer zal vergeten.

Tess (20) beschrijft zichzelf als een door cultuur gebeten perfectionist, die vaak te veel nadenkt. Ze deed al ervaring op bij cultuurwebsite BILL. Tess zorgt er als chef online voor dat jullie naast de papieren krant ook kunnen genieten van Den Triangel op de website en sociale media.

Marie (20) maakt graag deel uit van het drukke systeem van de stad terwijl ze ondertussen andere, eventueel minder drukke, geciviliseerde, systemen bestudeert. Marie zal ook foto’s maken van het drukke geciviliseerde systeem in onze wijk, want ze maakt deel uit van de fotoredactie.

Laurence (21) vond het nogal moeilijk om zichzelf te beschrijven. Ze riep daarom de hulp van haar mama in. Laurence houdt van actie en avontuur, is een sociaal geëngageerde dierenvriend en kan niet tegen onrecht. Laurence werkt als eindredacteur voor Het Laatste Nieuws en deed ook al een vrijwillige stage bij de VRT. Met al haar ervaring zorgt ze als lay-outer mee voor de vormgeving van de krant.

Cleo (22) is een sportieve foodie die geen ‘nee’ zegt tegen een stukje chocola. Ook Cleo zorgt als lay-outer voor het uiterlijk van Den Triangel.

Jonathan (22) heeft een enorme passie voor videogames, geschiedenis en muziek en neemt op dagelijkse basis de krant door om gelukkig te zijn. Hij zal ervoor zorgen dat de actua-rubriek in goede banen geleid wordt.

Ann (20) is een eersteklas uitsteller, die lacht met de slechtste moppen en afkomstig is uit de Kempen. Met haar Kempense nuchterheid is ze op de redactie verantwoordelijk voor de luchtigere artikels.

Endrik (20) beschrijft zichzelf als een sportfanaat, die alles zal wikken en wegen. Endrik zal er ook voor zorgen dat de Zoom-rubriek in de volgende Triangel alvast goed gewikt en gewogen is.

Pieter (21) is een gedreven journalist en nederige adonis die zowat alles in vraag stelt, zelfs de journalistiek. Hij zal met zijn geslepen vragen samen met Endrik de Zoom-rubriek onder handen nemen.

Matan (21) is een muziekfanatiekeling die geregeld iets over zijn passie schrijft bij Dansende Beren. Matan zal naast stukken ook foto’s maken voor Den Triangel als lid van de fotoredactie.

Joke (20) is een stille studente met een vlotte pen, die geregeld een artikeltje schrijft op musicalsites.nl. Met haar ervaring in de musicalwereld is ze de gedroomde chef cultuur.

Annelies (22) is een taboeschuwende realist, die droomt van een eigen column. Ze weet als geen ander hoe het eraan toe gaat op een redactie, want vorige zomer werkte ze als jobstudent op de online redactie van De Morgen. Bij ons zorgt Annelies er als chef eindredactie voor dat er geen fouten in de krant sluipen.

Fré (24) vindt zichzelf een meester in het relativeren, die uren kan pruttelen over muziek, videogames en voetbal. De ouderdomsdeken van de redactie zal de rol van eindredacteur bekleden.

Hoofdredacteur Yanko (23) is een eeuwige optimist, die nu en dan een woordspeling maakt en het heel erg raar vindt om over zichzelf in de derde persoon te schrijven. Ik werkte als eindredacteur voor Het Laatste Nieuws, maar heb Laurence verlaten voor dezelfde functie bij Gazet van Antwerpen.

Met al uw opmerkingen, vragen en suggesties kunt u terecht op dentriangel@ap.be. In afwachting van de papieren krant kunt u ons volgen op Facebook, Twitter, Instagram en deze website.

By | 2019-10-10T09:38:44+02:00 oktober 1st, 2019|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment