Triangel tipt: 3 tips voor Antwerp Art Weekend

Antwerp Art Weekend ging officieel al donderdag van start, maar komende dagen valt er nog heel wat te beleven in onze kunststad. Met meer dan 80 deelnemers, zie je misschien het bos door de bomen niet meer. Wij helpen je alvast een handje op weg met 3 tips.

Dansen, dansen, dansen

Na een dag lang kunst te bezichtigen, kan je afzakken naar De Studio om even de benen los te zwieren. Naar goede gewoonte vindt hier de Nacht van de beeldende kunst plaats. Speciaal voor hun vijfde editie ging de organisatie Antwerp Art Weekend in zee met kunstplatform Subbacultcha. Op het programma staat een live-act van Shygirl (UK), vier leuke DJ’s én, uiteraard, ook kunst kunst kunst. Het muzikaal programma sluit perfect aan bij de tentoonstelling van Petra Hecks Conversing Motherboards’, en de optredens van de kunstenaars Amber Vanluffelen en Josefin Arnell.

Adres: Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

meer info vind je hier

Kunst of design?

Deze  galerij is zo’n plek waar je alleen al zou gaan voor het pand zelf. De inrichting en het gebouw zijn prachtig, maar ook de kunst zelf is een bezoekje waard. Bij Valerie Traan Gallery gaan kunst en design hand in hand. Met Veerles opleiding als architect komt dat niet als een verrassing.  Fun fact: De naam van de galerij, Valerie Traan, is een naam die Valerie Wenes koos als persiflage op haar eigen naam.

Voor Antwerp Art Weekend presenteert ze onder andere Cosmic Gestures van  Octave Vandeweghe. De artiest duikt dieper in op het bijgeloof van mineralen en stenen. Dat vertaalt zich in een indrukwekkende tentoonstelling met grote stenen sculpturen.  Daarnaast is er ook de expo Fake flowers over de impact die fictie heeft op ons leven.

Adres: Reyndersstraat 12, 2000 Antwerpen

www.valerietraan.be

Art bij Arte 

Mode en kunst ontmoeten elkaar bij Arte Antwerp. Arte is een creatief modelabel uit het Antwerpse en is erg geliefd bij zowel locals als op internationaal vlak. Grafisch ontwerp en andere beeldende kunst staan aan de basis van Arte’s collecties. Maar Arte is zoveel meer dan enkel een kledinglabel.. Zo werkt ze al samen met Antwerp juwelencollectief Studio Collect en nu, voor Antwerp Art Weekend, bundelt bezieler Bertony de krachten met Benny Van den Meulengracht-Vrancx. Benny’s werk draait om het zien en gezien te worden. Dat uit zich in keramische sculpturen, schilderijen, tekeningen en collages, vaak met een onderliggende boodschap. Voor hun samenwerking zal Arte enkele van Benny’s tekeningen en vormen gebruiken als basis voor nieuwe kledingstukken.

Arte is ook de sponsor van het Antwerpse Kunstweekend 2019 totebag, dus een extra reden om eens langs te gaan.

Adres: Kammenstraat 54, 2000 Antwerpen

www.arte-antwerp.com

Alle info over het kunstzinnige weekend vind je via de site van Antwerp Art

 

By | 2019-05-23T16:07:50+02:00 mei 17th, 2019|Cultuur|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment