Smakelijk eten voor Jong Keukengeweld

Jeroen Geutjens is geselecteerd als smaakpupil voor Jong Keukengeweld

‘Doe eens zot’, dat is volgens Jeroen Geutjens (20) de onofficiële leuze van Jong Keukengeweld. Het initiatief van Toerisme Vlaanderen trekt al tien jaar jongeren aan met een honger naar klassevol eten van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel. Voor dit jubileum zocht Jong Keukengeweld tien smaakpupillen en Jeroen, student journalistiek aan AP  Hogeschool, mocht zich gelukkig prijzen. ‘Ik mag een jaar lang gaan eten op hun kosten.’

63 Vlaamse topchefs jonger dan 35 jaar zullen in de maand maart meer dan 16.000 jongeren in de watten leggen. Jeroen Geutjens mag samen met negen anderen op smaak- en sfeertest in de geselecteerde restaurants. Hij brengt verslag uit in de vorm van een podcast die je kan vinden via sociale media en op de site van De Morgen. “Op restaurant gaan doe je met al je zintuigen dus het is een uitdaging om dat te vertalen naar een podcast.”

Met de voetjes onder de tafel

“Lekker eten en drinken zit in de familie”, zegt Jeroen, maar hij heeft zelf ook al de keukenstress ervaren. Hij werd door zijn vrienden ingeschreven voor Komen Eten. “Het was mijn grootste keuken prestatie (lacht). Ik vind koken plezant zolang ik het op mijn gemak mag doen, maar het liefst schuif ik mijn voetjes onder tafel.” Hij heeft al twee restaurants bezocht: Altermezzo van Jo Grootaers en L’Epicerie du Cirque –  under the Palm Trees van Dennis Broeckx. “Ik ben al tweemaal van mijn sokken geblazen en ik heb nog tien restaurants te gaan. Elke chef bij Jong Keukengeweld gaat voor kwaliteit en het is een eer voor hen dat ze mogen meedoen.”

“De moesjes, de schuimpjes en de bolletjes die ontploffen, al die leuke dingen die je kent van tv, krijg je echt op je bord”, vertelt Jeroen. Het is niet enkel het eten dat zorgt voor een goede ervaring. Er zijn zelfs al chefs geweest die muziekregisseurs inhuren voor hun perfecte playlist. “Gezellig licht, de muziek, het interieur,… het draagt allemaal bij tot een geslaagde avond. Ik recenseer ook mijn toilet ervaring, want een mooi
toilet met lekker ruikende zeep en verse handdoekjes maakt je avond net dat tikkeltje specialer. Niets zo jammer als een leuke brasserie met een lelijke wc.”

Opvallen hoort er bij

Jeroen is geen stiekeme recensent; hij laat op voorhand weten wanneer hij komt. “Ze behandelen me niet beter of slechter. Ik word bediend zoals elke andere klant: op topniveau”, zegt Jeroen. Hij zat bij Dennis Broeckx zelfs naast Kevin Janssens. “Ik viel meer op dan hij. Zonder gêne neem ik uitgebreid de tijd om mijn maaltijd te fotograferen en daarbij zoek ik de beste hoek. Daarvoor moet ik dus rechtstaan.”

“Voor de chefs is het fijn om hun gerechten mooi gepresenteerd te zien op Instagram”, zegt Jeroen. De smaakpupillen nemen de Instagrampagina van Jong Keukengeweld over als ze gaan eten en ze posten hun verhaal. Jeroen neemt zijn restaurantbezoek ook volledig op met een geluidsrecorder. “Ik begin zodra ik me aan het klaarmaken ben en ik eindig met het interviewen van de chef na zijn shift. Mijn eerste podcast was heel braaf en mijn begeleider zei meteen dat het minder schools moest. Ik probeer nu echt mijn creativiteit de vrije loop te laten” Jeroen heeft een uitgesproken mening, maar hij brengt die met een humoristische twist. “Ik heb al leuke reacties gekregen op mijn podcast.”

Met je gat in de boter vallen

De komende maanden worden druk voor Jeroen. “Ik heb echt veel geluk dat ik dit voor Jong Keukengeweld mag doen. Voor een student zijn zulke restaurants anders onbetaalbaar”, zegt hij. “Ik probeer wel te letten op wat ik door de week eet, want je moet niet leven op frieten en pizza om je dan in het weekend vol te proppen op restaurant.” Jeroen raadt alle jongeren aan om mee te doen met Jong Keukengeweld. “Het leven is echt te kort om slecht te eten en te drinken.”

 

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je voor een voordelige prijs genieten van een gastronomische topervaring? Kijk dan op ww.visitflanders.com/nl/ jong-keukengeweld en misschien kan je nog een tafeltje reserveren. Je vindt er ook alle informatie over de geselecteerde chefs en wie weet ontdek je wel je nieuwe lievelingsrestaurant.

De podcasts van Jeroen vind je op de site van De Morgen in het artikel Jong Recensiegeweld Jeroen en ancien Lene Kemps kruisen in deze podcast de degens: “Hier moet je beslist gaan eten” (of onder de zoekterm ‘Jeroen Jong Keukengeweld’).

 

By | 2019-03-01T10:46:25+01:00 maart 1st, 2019|Luchtig|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment