Give us a like and we'll keep you in the loop.

Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant die sinds maart 2008 meespeelt in het Antwerpse medialandschap. Studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maken de krant helemaal zelf, en zetten op die manier al hun eerste stappen in het beroepsleven.

The Empty Shop: waar kledij een tweede leven krijgt

Beroepsantwerpenaar’ Tanguy Ottomer en schepen van cultuur, Philip Heylen openden op 1 december officieel de deuren in het Pulcinella hostel.

High end inzamelactie

Het concept van The Empty Shop is simpel: een lege winkel wordt dagelijks gevuld en gestyled met oude schatten. Elke avond wordt de winkel geledigd, om de volgende dag opnieuw te vullen. De opbrengst gaat naar vzw Kamiano, een organisatie die zich ontfermt over daklozen en minderbedeelden. Na groot succes van deze high end inzamelactie in Sao Paulo, Manchester en Barcelona, is nu de Vlaamse modestad aan de beurt.

Heb je nog heel wat kleren liggen die je nooit meer aantrekt? Zin in een winterschoonmaak in je garderobe? Doneer dan jouw miskopen en oude kledingstukken nog tot 12 december. Van 15 tot 20 december opent de koopjesjacht, waarbij je tweedehandspareltjes op de kop kan tikken.

‘Beroepsantwerpenaar’ Tanguy Ottomer en schepen van cultuur, Philip Heylen openden op 1 december officieel de deuren in het Pulcinella hostel.“Door uw oude schoenen of een jas die u niet graag meer ziet te doneren, bezorgt u de daklozen van vzw Kamiano een warme kerst”, vertelt Heylen.“Truien zijn niet gemaakt om maar 1 seizoen mee te gaan, schoenen ook niet”. Daarom moedigt hij alle Antwerpenaren aan om hun gebruikte kleren nieuw leven in te blazen.

Exclusieve sjaals

Als modestad wil Antwerpen het project ondersteunen. Daarom maakten de modestudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten 250 exclusieve sjaals. Ook het ModeMuseum steunt het project door aan elke koper een gratis ticket voor de lopende expo “FootPrint” aan te bieden. Wees er snel bij, want leeg is leeg!

Locatie: Pulcinella (lounge), Bogaardeplein 1, 2000 Antwerpen
Meer info: https://www.facebook.com/emptyshopantwerpen/